19 Ιουλίου 2012

Υπο πλήρη έλεγχο η Πυρκαγιά σε Χανιά, σε εξέλιξη στην Αχαΐα. (Bίντεο)

ΜΕΤΩΠΟ ΧΑΝΙΩΝ
Στα Χανία οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση των Παπαδιανών, καθώς οι φλόγες απείλησαν τα πρώτα σπίτια του οικισμού.
Μέχρι τώρα έχουν καεί γεωργικές, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις 1.500 στρεμμάτων, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και αρκετά σπίτια κυρίως αγροικίες στους οικισμούς Παπαδιανά Βάθη, Θεοδωριανά Σημαντηριανά, Αμυγδαλικεφάλι και Πλοκαμιανά.
Παρά την ολονύχτια μάχη ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων που έσπευσαν στο σημείο, η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων μαινόταν ανεξέλεγκτη ως το πρωί, οπότε τέθηκε υπό έλεγχο.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ήταν, σήμερα, ενισχυμένες, με τα οχήματα να φθάνουν τα 16, οι άνδρες της πυροσβεστικής τους 40, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο υδροφόρες δήμων και 3 πυροσβεστικά οχήματα από τη Σούδα, το Πεδίο Βολής και την 115 πτέρυγα μάχης. Συνολικά διατέθηκαν 25 οχήματα και 70 άνδρες της πυροσβεστικής, ενώ παραμένει στο σημείο ισχυρή πυροσβεστική δύναμη.

ΜΕΤΩΠΟ ΑΧΑΪΑΣ
Εν τω μεταξύ, μαίνεται η φωτιά στην Αχαΐα, που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στις περιοχές Δρέπανο και Πλατάνι χωρίς να απειλούνται κατοικίες.
Στην περιοχή επιχειρούν 7 αεροσκάφη και ελικόπτερα, 130 πυροσβέστες με 69 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 84 ατόμων.

Την Τετάρτη, τρεις αξιωματικοί της Πυροσβεστικής τραυματίστηκαν ελαφρά και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο του Ρίο.

Επιβεβαιώνοντας αυτό που εικαζόταν από εχθές ήδη, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαϊας, κ. Γεωργιόπουλος είπε ότι η μεγάλη πυρκαγιά οφειλόταν σε εμπρησμό, αφού ξεκίνησε στις 2.30 τη νύχτα και ξαφνικά άρχισε να καίγεται όλο το βουνό, με τις φλόγες να ξεπηδούν από πολλά σημεία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ
attikipress.gr, protothema.gr, cretalive.gr
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777