29 Ιουλίου 2012

Πυρκαγιές σε Ρέθυμνο, Ιωάννινα, Κορινθία και Αρκαδία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε γύρο στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου νότια του Ρεθύμνου, στην περιοχή Κεραμέ Αγίου Βασιλείου, κοντά στον Πλακιά απειλώντας σπίτια και αποτεφρώνοντας καλλιέργειες αλλά και χορτολιβαδική και δασική βλάστηση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά αν και πηγαίνει καλύτερα η πορεία κατάσβεσής της από το Σάββατο, δε βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο δεν απειλούνται άνθρωποι ή σπίτια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες καθώς η φωτιά που χθες μαινόταν ανεξέλεγκτη, ανάγκασε τους κατοίκους του οικισμού Αγαλλιανού να εγκαταλείψουν, για προληπτικούς λόγους τα σπίτια τους επειδή η πυρκαγιά πλησίασε επικίνδυνα το χωριό.

Αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις βοήθησαν στην εκκένωση του οικισμού, ενώ χάρη στην προσπάθεια των πυροσβεστών η φωτιά δεν έκαψε σπίτια. Ωστόσο, έχουν καεί δεκάδες ζώα και καλλιέργειες.

Στη συνέχεια η πύρινη λαίλαπα επεκτάθηκε προς τον παραδοσιακό οικισμό Αγία Παρασκευή, και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατόρθωσαν για άλλη μια φορά να αποτρέψουν τα χειρότερα, καθώς κράτησαν τις φλόγες έξω από το χωριό.

Πυρκαγιές σε Ιωάννινα, Κορινθία και Αρκαδία

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Σταυράκι Ιωαννίνων βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο σημείο για την κατάσβεσή τους επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο και 2 αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, ακόμη δύο πύρινα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο. Έτσι, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά, που καίει από χθες δασική έκταση στον Σολωμό Κορινθίας. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της συμμετέχουν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Παράλληλα, δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε και στην περιοχή Καλύβια Ηραίας Αρκαδίας τέθηκε υπό μερικό έλεγχο κατά τις 11 το βράδυ του Σαββάτου. Για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 24 πυροσβέστες, 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777