29 Ιουλίου 2012

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ : Τιμοκατάλογο στις υπηρεσίες της θα βάλει η Πυροσβεστική !

Μέσω των κοινοχρήστων ενδέχεται να πληρώνεται ο απεγκλωβισμός από ασανσέρ
Τιμοκατάλογο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σε μία προσπάθεια να μειώσει τα κονδύλια που δαπανώνται κάθε χρόνο για συμβάντα που δεν έχουν να κάνουν με την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Το πλάνο έχει προχωρήσει αρκετά και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Το Πρώτο Θέμα», το Σώμα σε λίγους μήνες θα ανακοινώσει τον σχετικό τιμοκατάλογό της.

Το αρχηγείο της Πυροσβεστικής δηλώνει ότι δεν πρόκειται να χρεώνονται συμβάντα, όπως οι δασικές ή αστικές πυρκαγιές, ακραίες καταστάσεις λόγω καιρικών φαινομένων, όπως πλημμύρες ή φυσικές καταστροφές, αλλά στον κατάλογο θα περιλαμβάνονται συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, προβλέπεται ότι στο μέλλον θα χρεώνονται οι επεμβάσεις σε ασανσέρ για τον απεγκλωβισμό ατόμων, καθώς και η παροχή βοήθειας σε τροχαία ατυχήματα.
Στην πρώτη περίπτωση, τα χρήματα θα εισπράττονται από τις εταιρίες που συντηρούν τους ανελκυστήρες ή τα ποσά θα περνούν στα κοινόχρηστα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, το αντίτιμο των υπηρεσιών θα καταβάλλεται από τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Σύμφωνα με τα πλάνα του υπουργείου, συνεργεία της Πυροσβεστικής θα μεταβαίνουν στο σημείο που έχουν δεχτεί κλήση, όμως το κόστος των επιχειρήσεων θα επιβαρύνει τους συντηρητές ή τα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών.

Υπό σκέψη είναι και η αμοιβή του 40% του συμβάντος, ακόμα και από τον καθαρισμό δρόμων.


ΠΗΓΗ: Νewsbeast

Σ.Δ: Πέρσι ΟΛΟΙ μας, όταν είχα αναρτήσει ένα παρόμοιο άρθρο από το Εξωτερικό, γελούσαμε και λέγαμε αυτό ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!
Να λοιπόν που πάει να γίνει και πραγματικά είναι ΛΥΠΗΡΟ γιατί δείχνει το σημείο που φτάσαμε ως ΧΩΡΑ αλλά και ως ΣΩΜΑ.....

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ !!!!!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777