30 Ιουλίου 2012

ΚΡΗΤΗ: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Βιάννο - Πολίτες κατά πυροσβεστών! (Βιντεο)

Ενημερώθηκε: 30.07.2012 // 21:09
- Τα καναντέρ δεν κατάφεραν "σηκωθούν" λόγω των ισχυρών ανέμων
- Ζημιές σε σπίτια
- Δύο ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο
- Ανεξέλεγκτη η κατάσταση
- Επείγουσα βοήθεια από το Δήμο Ηρακλείου.

Ένα ατελείωτο...μαύρο αντικρίζει κανείς στη Βιάννο από το πέρασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς που εξαφάνισε, κυριολεκτικά, καλλιέργειες, πράσινο, μελίσσια, ζώα και αγροικίες...Κάτοικοι και τοπικοί φορείς δεν έχουν λόγια για να περιγράψουν τον εφιάλτη που έζησαν που όμοιό του είχαν να ζήσουν πολλά πολλά χρόνια!

Μάλιστα, η αγανάκτηση είναι τόσο μεγάλη που εν έλειψαν και οι...επιθέσεις οργής κατοίκων της περιοχής σε βάρος πυροσβεστών που βρίσκονται εκεί για να σβήσουν την πυρκαγιά!
Συνεχίζει την καταστροφική της δράση η πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή της Βιάννου.
Ήδη έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια στην περιοχή, καθώς και σε μία καφετέρια αλλά και ένα ξενοδοχείο.
Μαλιστα, εκκενώθηκε ο λιμενικός σταθμός Καστρίου, από όπου οι υπάλληλοι πήραν ό,τι υλικό μπόρεσαν και μετακινήθηκαν στον Τσούτσουρο.
Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα με άνδρες της Πυροσβεστικής, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν αρχικά δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ωστόσο το ένα χρειάστηκε να μεταβεί στο μέτωπο που "άνοιξε" στον Κάστελλο Ρεθύμνου..............

Σε επιφυλακή το ΕΚΑΒ - Δύο ηλικιωμένοι στο νοσοκομείο, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν


Τραυματίστηκαν, ενώ έδιναν μάχη με τις φλόγες, τρεις πυροσβέστες, σήμερα το μεσημέρι. Ο ένας μεταφέρθηκε με ορθοπεδικό πρόβλημα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δύο αποχώρησαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες...............................

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !

ΠΗΓΗ: Cretalive

Σ.Δ: Οι συνάδελφοι επιχειρούν σχεδόν ένα ολόκληρο 24ωρο σχεδόν χωρίς να ξεκουραστούν καταβάλλοντας φιλότιμες και σε μερικές περιπτώσεις υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να προστατεύσουν οικισμούς και περιουσίες και αυτό τους έχει καταβάλει σωματικά κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί αν δεν "βγουν" σε ανάπαυση !
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ !!!!
Φωτιά από Κεραυνούς είχαμε δύο σήμερα το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Δήμο Λαγκαδά.
Η μία στην θέση 5 Πηγάδια η οποία έκαψε σχεδόν 50 τ.μ με πευκοβελόνες και αυτό διότι ΕΥΤΥΧΩΣ ήταν στην αρχή του Δάσους αλλά και γιατί η βροχή που προηγήθηκε ήταν αποτρεπτική προς την επέκτασή της.
Η δεύτερη εστία είναι σε εξέλιξη στην περιοχή ανάμεσα στην Δορκάδα και στην Όσσα στην θέση Μπογδάνα σε δύσβατο σημείο το οποίο προσπαθούν να το προσεγγίσουν οι δυνάμεις από το Π.Κ Λαγκαδά.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ !!!
ΦΟΡΑΤΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777