08 Αυγούστου 2012

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου - Βάσιμες οι υποψίες για ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΕΣ απόπειρες ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ στο Σεϊχ Σου

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα για τα μέτρα προστασίας του Σέιχ Σου.

Κατά τη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις οργανωμένες απόπειρες εμπρησμού στο δάσος του Σέιχ Σου κατά τον τελευταίο μήνα και συζητήθηκαν τα έκτακτα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία του δάσους.

Αυτό που αποφασίστηκε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας στο δάσος του Σέιχ Σου για όλα τα τροχοφόρα οχήματα από τις 12.00 το βράδυ έως τις 7.00 το πρωί.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ από σήμερα και θα εφαρμοστεί μέχρι και το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, στις 15 Σεπτεμβρίου. Εάν οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχιστούν ή εντοπιστούν εκ νέου απόπειρες εμπρησμών, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραταθεί για όσο χρειαστεί.

«Κάποιοι οργανωμένα προσπαθούν να κάψουν το Σέιχ Σου. Έχουμε στοιχεία ότι οι απόπειρες εμπρησμών που παρατηρούνται μετά την πυρκαγιά της 14ης Ιουλίου δεν είναι ούτε τυχαίες, ούτε μεμονωμένες και για το λόγο αυτό είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε έκτακτα μέτρα φύλαξης του δάσους έως το τέλος της ΔΕΘ, που συμπίπτει περίπου με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και εφόσον διαπιστώσουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση οχημάτων μέσα στο δάσος, να συγκρατούν τις πινακίδες των αυτοκινήτων αυτών και να απευθύνονται άμεσα στην αστυνομία.

ΠΗΓΗ: ΒΌΡΕΙΑ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777