09 Αυγούστου 2012

Ανεξέλεγκτη η Πυρκαγιά στο Περιβόλι της Παναγιάς - Μαίνονται τα μέτωπα σε Αρκαδία, Κορινθία και Κεφαλλονιά. (βίντεο)

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στο Άγιο Όρος και όπως έγινε νωρίτερα γνωστό εκκενώνονται σπίτια και ξενοδοχεία στην Ουρανούπολη.
Το μέτωπο είναι πολύ ισχυρό και η φωτιά έχει ήδη φθάσει στα πρώτα σπίτια. Μιλώντας στην ΝΕΤ, ο Χρήστος Πάχτας, Δήμαρχος του Αριστοτέλη, ανέφερε ότι η πύρινη λαίλαπα εξαπλώνεται και έχει περικυκλώσει την Ουρανούπολη. Ωστόσο, όπως είπε το χωριό, δεν φαίνεται να κινδυνεύει και ότι η φωτιά βρίσκεται περιμετρικά.
Απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μην υπάρξει πανικός και να προσέξουν τους ηλικιωμένους και τα παιδιά για πιθανά αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού.
Για προληπτικούς πρόσθεσε, προτάθηκε να κατευθύνονται προς την παραλία της Ιερισσού.
BINTEO
Επί τόπου επιχειρούν 26 οχήματα με 60 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα και πέντε υδροφόρες από τις Μονές. Από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 5 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Στο σημείο βρίσκετε και συντονίζει την επιχείρηση κατάσβεσης ο Aρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


To μέτωπο της Αρκαδίας

Την ίδια στιγμή, μαίνεται το μεγάλο πύρινο μέτωπο στην Αρκαδία, ενώ μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα μέτωπα Κορινθίας και Κεφαλονιάς.
Στην Αρκαδία η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, έχει καταστρέψει έκταση τουλάχιστον 25.000 καλλιεργήσιμων στρεμμάτων.
Αυτήν τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, αλλά φυσούν πολύ δυνατοί άνεμοι που αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα.
Για την πυρκαγιά, έχει συλληφθεί ένας 45χρονος και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.
Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης και στην Κεφαλονιά σε δασική έκταση στη περιοχή Κατελειός αργά το απόγευμα της Τετάρτης. Στο σημείο βρίσκονται 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 6 πετζετέλ.

ΠΗΓΗ: HALKIDIKINEWS, ERT.GR, iefimerida.gr.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777