09 Αυγούστου 2012

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Αρκαδία και Άγιο Όρος !

Συνεχίζεται ο «πύρινος εφιάλτης» στο Αγιο Ορος.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι κατάστρεψε στο διάβα της εκατοντάδες στρέμματα δάσους και δασικής έκτασης καθώς και πολλές καλλιέργειες, ελαιώνες, αμπέλια, μελίσσια και δεκάδες αγροικίες χωρίς ευτυχώς να φθάσει σε κατοικημένη περιοχή, αν και απειλήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες ο οικισμός της Ουρανούπολης.

Το ένα μέτωπο της φωτιάς έχει σβήσει ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι ειδικές δυνάμεις του στρατού και εθελοντές δίνουν μάχη για να σβηστεί και το άλλο μέτωπο της φωτιάς στην θέση Κομίτσα.
«Οι καιρικές συνθήκες μας ευνοούν αυτήν την ώρα και αν συνεχιστούν τότε η φωτιά θα σβήσει. Οφείλουμε πολλά στην άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας από την πρώτη ώρα», είπε στο protothema.gr ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας. Ο ίδιος εκτιμά ότι η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη ενώ εκφράζει την ανησυχία του ότι πρόκειται για εμπρησμό.
Εν τω μεταξύ όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών που μιλούν για εμπρησμό. Στη μάχη της κατάσβεσης θα μπει και ο Στρατός (όπως και στην Αρκαδία) αφού τέθηκε και στο Άγιο Όρος σε εφαρμογή το σχέδιο "Δευκαλίων".

Σε άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και αποκατάσταση της κυκλοφορίας των οχημάτων προς την Ουρανούπολη Χαλκιδικής, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, προέβησαν οι αρμόδιες αρχές. Νωρίτερα, είχε γίνει έκκληση στους οδηγούς -προληπτικά- να μην κινούνται προς την Ουρανούπολη και να μην παρκάρουν τα οχήματά τους στην άκρη του δρόμου για να μην εμποδίζουν τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Πάντως, σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά στην Αρκαδία, ενώ συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σ.Δ: Σ
ύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία έχει συλλάβει για την πυρκαγιά του Αγίου Όρους έναν Ρουμάνο ο οποίος λέγετε ότι έβαλε την φωτιά γιατί ....δεν του δίνανε δουλειά !!!!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777