09 Αυγούστου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποιος ΤΟΛΜΗΣΕ και μίλησε ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Σωματείου Αν. Μακεδονίας & Θράκης για το "συντονιστικό" !

07/08/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 50 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Με το υπ αριθ. πρωτ. 228 έγγραφο σας στης 02/08/2012 καλείται από όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να αποστείλουν 2 εκπροσώπους επιλαχόντες στον διαγωνισμό για τους ΠΠΥ και συμβασιούχους, για να συμμετέχουν στο συντονιστικό, η σύσταση του οποίου θα προκύψει μετά από τον διάλογο που θα προηγηθεί την Παρασκευή 10/08/2012.
Στο τελευταίο Δ.Σ στης 11/01/2012 σε ερώτηση που τέθηκε αν είναι εφικτή η συνύπαρξη των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και των Συμβασιούχων Πυροσβεστών στα ίδια Σωματεία, υπήρξε η διαβεβαίωση για την συνύπαρξη αυτή από την Ομοσπονδία άλλωστε το ίδιο ερώτημα θέσαμε και στο νομικό τμήμα της Γ.Σ.Ε.Ε και την ίδια απάντηση πήραμε, τι έχει αλλάξει από τότε και αναζητάτε τώρα λύση με τη σύσταση συντονιστικού επιλαχόντων του διαγωνισμού Π.Π.Υ και συμβασιούχων.
Ερωτούμε το προεδρείο της Ομοσπονδία δεν εκπροσωπεί πλέον τους επιλαχόντες στον διαγωνισμό για τους Π.Π.Υ και τους συμβασιούχους πυροσβέστες, και τους καλεί για τη δημιουργία συντονιστικού.
Ερωτούμε το προεδρείο της Ομοσπονδίας, έχει αλλάξει κάτι που δεν το γνωρίζουν όλα τα μέλη του Διοικητικού της Συμβούλιου, αλλά και τα Σωματεία μέλη της.
Από εδώ και στο εξής θα λειτουργούμε σαν ξεχωριστές ομάδες εργαζομένων (Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης - Επιλαχόντες του διαγωνισμού Π.Π.Υ - Συμβασιούχους Πυροσβέστες) με συντονιστικά ανάλογα με το διεκδηκιτό πλαίσιο της κάθε μιας, και όχι σύμφωνα με τα χρόνια αιτήματα και ανάγκες που έχουν τεθεί, για την επιβίωση μας .
Ερωτούμε το προεδρείο της Ομοσπονδίας, δεν έπρεπε να συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο μέσα στο Απρίλιο όταν όλα ήταν ρευστά για την πρόσληψη των συναδέλφων μας, και αφέθηκε η κατάσταση στην τύχη της, με την προσπάθεια σύστασης ενός συντονιστικού αγώνα από την πλευρά αρκετών συναδέλφων που αγωνιούσαν για το πότε θα ξεκινήσουν την εργασία τους φέτος, για να ακολουθήσουν δυο πορείες με τα γνωστά αποτελέσματα, όπως επίσης και με άλλα σοβαρά θέματα που εκκρεμούν μέχρι και σήμερα.
Τα προηγούμενα χρόνια έτσι λειτουργούσαμε, με τη σύσταση συντονιστικών για να κατεβούμε σε πορείες, οι αποφάσεις δεν παίρνονταν από το Δ.Σ της Ομοσπονδίας και συμμετείχαν όλα τα Σωματεία στην όποια κινητοποίηση.
Ερωτούμε το προεδρείο της Ομοσπονδίας προς τη αυτή η μονομερή απόφαση και κίνηση, γιατί δεν προηγήθηκε ενημέρωση όλων των μελών από τα 13 που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της, δεν θα έπρεπε να παραβρεθεί όλο το Δ.Σ αφού συνεδριάσει πρώτα, τα υπόλοιπα μέλη δεν πρέπει να έχουν εικόνα άποψη και λόγο.
Ερωτούμε το προεδρείο της Ομοσπονδίας γιατί το Διοικητικό Συμβούλιο στη νέα του θητεία έχει συνεδριάσει μέσα στους 19 μήνες 3 φορές, και γιατί το προκαθορισμένο συνέδριο του Ιανουαρίου που τα προηγούμενα χρόνια γινόταν ανελλιπώς δεν πραγματοποιήθηκε, ενώ υπήρχαν και υπάρχουν σοβαρά θέματα προς επίλυση, για τα οποία έπρεπε να παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις.
Ερωτούμε το προεδρείο της Ομοσπονδίας γιατί συνεχίζει να αποφασίζει μονομερώς για ζητήματα που αφορούν όλους, χωρίς να καλεί τα συλλογικά της όργανα (Δ.Σ και συνέδριο) όπως όφειλε.
Ερωτούμε το προεδρείο προς τη όλες αυτές οι ενέργειες, έχουμε βάλει στο σεντούκι την αγωνιστικότητα και συλλογικότητα που μας διέκρινε ως κλάδο.
Ως Σωματείο που σέβεται την ιστορία του αλλά και τα μέλη που εκπροσωπεί επί 10 συναπτά έτη και συνεχίζει να τους εκπροσωπεί όλους (Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης - Επιλαχόντες του διαγωνισμού - Συμβασιούχους Πυροσβέστες), μετά άλλωστε και από την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσής του, για τροποποίηση του καταστατικού του αλλά και της αλλαγής της ονομασίας του, που τους συμπεριλαμβάνει όλους.
Σας γνωρίζουμε ότι τα μέλη μας έχουν εκπροσώπους, και λειτουργούν πάντα με τα συλλογικά τους όργανα.
Καλό είναι να μην ξεχνάμε την αφετηρία από την οποία όλοι ξεκινήσαμε για να φτάσουμε σήμερα εδώ που είμαστε.
Παρακαλούμε για ενέργειες σας και άμεση ενημέρωση μας.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαναστασίου Γιάννης

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λαφαζάνης Γιάννης

Σ.Δ: ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (αυτονόητα για μένα εδώ και μήνες και τα οποία έχω κάνει έμμεση νύξη πολλές φορές) για τα οποία ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ αλλά και ΤΑ ΜΕΛΗ του "Δ.Σ ΤΗΝ ΠΟΣΠΥΔ" κάνουν "ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ" οπως λέει και ο Σοφός Ελληνικός Λαός !!!
Εγώ νομίζω πως δεν χρειάζεται να σχολιάσω ΤΙΠΟΤΕ άλλο,
αν και θα μπορούσα να δώσω τις περισσότερες απαντήσεις, ΑΛΛΑ η ανακοίνωση "μιλάει" μόνη της !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777