18 Δεκεμβρίου 2012

Στέγαση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας στο παλιό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Η κρίση βλάπτει την... υγεία και την πρόνοια, αλλά ωφελεί την Αστυνομία και την Πυροσβεστική! 
Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις τόσο του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασία του Πολίτη Νίκου Δένδια όσο και του διοικητή του Νοσοκομείου Κώστα Γρηγορόπουλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου Κέρκυρας. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, το κτίριο και το οικόπεδό του παραχωρείται στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου εκεί να στεγαστούν η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και όλες οι τοπικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, καθώς και το σύνολο των πυροσβεστικών υπηρεσιών της πόλης. 
Ωστόσο, το κτίριο του παλιού νοσοκομείου είχε ζητήσει ο Δήμος Κερκυραίων και, στη συνέχεια, ο Δήμος Κέρκυρας ενώ είχαν κατατεθεί αιτήματα τόσο για τη δημιουργία ενός αστικού τύπου κέντρου υγείας (αφού η απομάκρυνση του νοσοκομείου από την πόλη δημιουργεί προβλήματα στην εξυπηρέτηση περιστατικών που καλύπτονται από τα εξωτερικά ιατρεία) καθώς και δομών πρόνοιας για ηλικιωμένους και χρονίως πάσχοντες. Τόσο ο κ. Δένδιας όσο και ο κ. Γρηγορόπουλος υποστήριξαν ότι με δεδομένη την οικονομική κατάσταση, η λύση που επιλέχθηκε ήταν η πλέον ρεαλιστική αφού δεν υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθούν δομές που απαιτούν πρόσληψη προσωπικού και μεγάλα κόστη λειτουργίας. 

Λιγότερα ενοίκια.
Με την μεταφορά των υπηρεσιών του Υ.Δ.Τ. στο χώρο, πάντως, καλύπτεται μία μεγάλη ανάγκη αφού αφενός η Αστυνομία αναγκάζεται να ενοικιάζει και να πληρώνει ακριβά σειρά κτιρίων για τις ανάγκες της Ασφάλειας, του Α/Τ και της Τροχαίας, ενώ η πυροσβεστική που στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο, αντιμετωπίζει προβλήματα τόσο λόγο της θέσης όσο και της υποδομής που είναι παρωχημένη για τις αυξημένες ανάγκες του νησιού. 
Καταγραφή εξοπλισμού.
Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραχώρηση, ανακοινώνοντας ότι εκπονείται μελέτη για τις ανάγκες μετασκευής και αποκατάστασης των όποιων προβλημάτων του κτιρίου για να επιταχυνθούν οι όποιες εργασίες απαιτούνται. Μάλιστα, ζήτησε την καταγραφή των αναγκών των προνοιακών και άλλων ιδρυμάτων της Κέρκυρας για τον εξοπλισμό του παλαιού νοσοκομείου σε κρεβάτια και οικοσκευή, προκειμένου όσα δεν χρειάζονται στο νησί, να παραχωρηθούν για τον εξοπλισμό των κέντρων κράτησης μεταναστών σε άλλα σημεία της χώρας. Ο κ. Γρηγορόπουλος δήλωσε ότι έχει γίνει πλήρης καταγραφή του εξοπλισμού του παλαιού νοσοκομείου προκειμένου να αξιοποιηθεί στη συνέχεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ την ικανοποίησή τους εξέφρασαν ο περιφερειακός διοικητής της πυροσβεστικής Κ. Μπίκας και ο αστυνομικός επιθεωρητής Ι.Νήσων Δ. Τσιότσιος. 
Η χωροταξική κατανομή.
Σύμφωνα με τις πρώτες σκέψεις, η αριστερή πτέρυγα του νοσοκομείου θα στεγάσει την Αστυνομία με την Τροχαία, την Ασφάλεια και το Εγκληματολογικό να στεγάζονται στον πρώτο όροφο και το Α/Τ Κέρκυρας στο ισόγειο με τα κρατητήρια στο πίσω μέρος, ενώ η Πυροσβεστική στη δεξιά πτέρυγα μαζί με το πάρκινγκ για άμεση έξοδο από το χώρο.

Διαβάστε για τις αντιδράσεις του Δήμου Κερκυραίων στοCorfuPress 

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777