06 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή στον Υπουργό Δ.Τ από την Ένωση Π.Π.Υ για την απάντηση του προς Βουλευτές !

Μια αναλυτικότατη απάντηση της Ένωσης Π.Π.Υ Ελλάδος προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Δένδια για τα όσα "παράξενα" απάντησε σε ερώτηση των βουλευτών Αυγενάκη, Γεροβασίλη και Στρατούλη προ ημερών στην βουλή.
Η αλλαγή στην στάση του Υπουργού σε πολλά θέματα που αφορούν τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, Επιλαχόντες και Συμβασιούχους Πυροσβέστες, όπως έγραψα και σε προηγούμενη ανάρτηση μου, είναι πολύ περίεργη και εγείρει ερωτήματα !!!

Παρακάτω παραθέτω μόνο τα σημεία της ανακοίνωσης της Ένωσης Π.Π.Υ Ελλάδος που αφορούν στην απορρόφηση των Επιλαχόντων Π.Π.Υ και στην ανανέωση της 5ετιας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

"Στην ίδια απάντηση σας προς τη Βουλή των Ελλήνων ισχυρίζεστε πως στην παράγραφο 6 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011 η απορρόφηση κατά 50% δεν αφορά τον διαγωνισμό των Πενταετών που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2011 αλλά, άλλον διαγωνισμό που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο μέλλον.
Αυτό όμως έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την απάντηση σας στη Βουλή με αρ. πρωτ. 7017/4/15158-5-10-2012 σε ερώτηση του Βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Καπερνάρου με θέμα  «αποκατάσταση των επιλαχόντων Πυροσβεστών του διαγωνισμού Π.Π.Υ.» .

Τέλος θα σας θίξουμε ένα σημαντικό θέμα αυτό των συμβασιούχων συνάδελφων και την αβεβαιότητα την οποία βιώνουν για το εργασιακό τους μέλλον
Θα σας ζητήσουμε λοιπόν να εξετάσετε με την δέουσα προσοχή το ζήτημα αυτό ώστε να μην επηρεαστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του πυροσβεστικού σώματος εν όψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.

Θα σας προτείνουμε την επαναπρόσληψη των ήδη υπηρετούντων εμπείρων συμβασιούχων συνάδελφων και θα σας ζητήσουμε να προβείτε στην έκδοση Π.Δ. με το οποίο θα επεκτείνετε η απασχόληση τους για 5 + 5 χρόνια με χρονική διάρκεια απασχόλησης κατ' έτος (8 μήνες), είναι δεδομένο ότι με αυτή σας την παρέμβαση θα συμβάλλεται στην απρόσκοπτη και καλύτερη επιχειρησιακή λειτουργία του πυροσβεστικού σώματος.

Κύριε υπουργέ είμαστε στην διάθεση σας για περισσότερες διευκρινίσεις και επιθυμούμε στο αμέσως προσεχώς χρονικό διάστημα μια συνάντηση μαζί σας.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες."


Σε πολύ σωστή κατεύθυνση οι επισημάνσεις της Ένωσης και στα δύο θέματα. 
Εύχομαι να πάρουν και τις απαντήσεις που ζητάνε ώστε να ξεδιαλύνει επιτέλους η κατάσταση αυτή.
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης στην σελίδα της ΈΝΩΣΗΣ Π.Π.Υ ΕΛΛΑΔΟΣ


Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777