19 Φεβρουαρίου 2013

Από Ιατρικό έλεγχο όλοι οι Πυροσβέστες.


Εύλογη είναι η ανησυχία και ο προβληματισμός στην πυροσβεστική οικογένεια της Χίου, μετά τον ξαφνικό θάνατο του 3ου κατά σειρά πυροσβέστη από τον περασμένο Νοέμβριο.

Μάλιστα και μετά το θάνατο του 2ου πυροσβέστη, το Σωματείο είχε έρθει σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου ώστε να κάνουν τα μέλη του προληπτικό έλεγχο, ο οποίος τώρα επείγει για όλους τους Πυροσβέστες.

Στη μνήμη του εκλιπόντος Μιχάλη Γκιούλη η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων νομού Χίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Μετά και τον τρίτο κατά σειρά θάνατο συναδέλφου σε λιγότερο από τέσσερις μήνες είναι εύλογη η ανησυχία και ο προβληματισμός όλου του προσωπικού της Πυροσβεστικής οικογένειας της Χίου.
Ήδη η Ένωση μας μετά το θάνατο του δεύτερου συναδέλφου έχει έρθει σε επαφή με τον Ιατρικό Σύλλογο Χιου που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς προκείμενου όλοι οι συνάδελφοι να περάσουν από όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.
Έχουμε χρέος απέναντι στους συναδέλφους που χάθηκαν αλλά και σε αυτούς που κάτω από αντίξοες συνθήκες κάνουν καθημερινά το χρέος τους απέναντι στο Χιώτη πολίτη να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου αυτός ο τραγικός κατάλογος να κλείσει εδώ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σ.Δ: Πολύ καλή η κίνηση της Ένωσης Πυροσβεστών Χίου να έρθει σε συνεννόηση με τον τοπικό ιατρικό σύλλογο.
Αναρωτιέται όμως κανείς, το ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ δεν θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει μετά από μεγάλες πυρκαγιές και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, να παρακολουθεί την υγεία των πυροσβεστών που συμμετείχαν σε αυτές και να τους παράσχει την καλύτερη περίθαλψη; 
Κανονικά κάθε χρόνο δεν υπάρχει προληπτικός έλεγχος για όλο το προσωπικό;

Αναρωτιέμαι !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777