14 Φεβρουαρίου 2013

Οχι άλλη σφαγή στο φτωχοκάματο του Πυροσβέστη.

A.Π: 2930
13-2-2013

  ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΦΤΩΧΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ
Προς αξιότιμους Βουλευτές Ελληνικού Κοινοβουλίου

Κυρίες και κύριοι  Βουλευτές.
Οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα, τα τελευταία χρόνια μετά την επιβολή του δυσβάσταχτου Μνημονίου στη χώρα μας, δεχτήκαμε μια άγρια επίθεση στο πενιχρό εισόδημά μας.
Οι αλλεπάλληλες περικοπές εξανέμισαν τις αποδοχές μας,  πυρπολώντας την ίδια τη ζωή μας, και φέρνοντας μας στα όρια της επιβίωσης.
Και  ενώ ακόμα δεν έχουμε συνέλθει από την τελευταία αναδρομική «σφαγή»  του τελευταίου «Μεσοπρόθεσμου» του 2012, αύριο συζητείται στην   διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, το σχέδιο νόμου «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016»  όπου πέρα από τις περικοπές του ειδικού μισθολογίου των ένστολων  για το 2013 όπου ανέρχονται στα 78 εκατομμύρια ευρώ, προβλέπει για το 2014 μία ακόμα μεγαλύτερη περικοπή,  που ανέρχεται  στα 88,2 εκατομμυρίων ευρώ, εξαιτίας της εφαρμογής του «νέου μισθολογίου» των ένστολων.

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές.
Η διαμορφωθείσα πλέον κατάσταση είναι αφόρητα δυσβάσταχτη για το πυροσβεστικό προσωπικό που δίνει καθημερινά, με  κίνδυνο της ζωής του, τη μάχη για την προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου της πατρίδας από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές.
Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές.
Μην συντελέσετε με την ψήφο σας στο νέο αυτό χτύπημα  της ζωής μας, αλλά και του αξιόμαχου του επαγγελματικού μας φορέα.
Ο  Έλληνας Πυροσβέστης που καθημερινά υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες επιτελεί το καθήκον του, περιμένει έστω και τώρα να πράξετε και εσείς το δικό  σας, αναγνωρίζοντας την προσφορά του.

O πρόεδρος ΠΟΕΥΠΣ                                Ο πρόεδρος ΕΑΠΣ

Νικολαος  Αθανατος.                                 Ιώαννης Σταμούλης


Σ.Δ: Διαβάστε και την σημερινή ανακοίνωση των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας ΕΔΩ 
Δυστυχώς κανείς δεν νοιάζεται για τους πυροσβέστες. Ακόμα και το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει στις άμεσες προτεραιότητες του, όχι μόνο τώρα αλλά και παλαιότερα, θέματα που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα, αφήνοντάς τα δεύτερα ή ακόμα και τρίτα στην ιεραρχία. 
Ακόμα και η πολυσυζητημένη αναδιοργάνωση που γίνετε κάθε 5 με 7 χρόνια, δεν είναι αυτή που περίμεναν και περιμένουν οι Πυροσβέστες. 

Οσο για τους μισθούς; 
Οι Συνάδελφοι στην ανακοίνωση τους τα λέμε πολύ σωστά. 
Εκτός από τις μειώσεις που υφίσταται το μόνιμο προσωπικό υπάρχουν και οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης που παίρνουν μισθό 550 με 600 ευρώ και οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες που είναι ΑΝΕΡΓΟΙ τώρα ενώ τους δίνουν δουλειά για 5 μήνες και αυτό αν τους δώσουν πλέον.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777