07 Μαρτίου 2013

Έστω και μετά από 1.5 χρόνο επιβεβαιώνετε το Σωματείο Θεσσαλονίκης για την παράνομη συνδικαλιστική παρακράτηση της ΠΟΣΠΥΔ το 2011 !


Μετά από 1.5 περίπου χρόνο επιβεβαιώνετε το Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών Θεσσαλονίκης για την καταγγελία του ότι η "συνδικαλιστική παρακράτηση" που έκανε η ΠΟΣΠΥΔ μέσω του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος το 2011 ήταν καθόλα ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΠΑΡΑΤΥΠΗ!
Πέρα από μεμονωμένες φωνές όπως αυτή του συναδέλφου που διατηρεί το φόρουμ epoxikos.forumotion από το οποίο και προέρχεται το παραπάνω έγγραφο, ήμασταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Σωματείο που αντέδρασε άμεσα όταν διαπιστώσαμε τα παραπάνω αλλά δυστυχώς κανένα  άλλο σωματείο τότε δεν μας είχε ακολουθήσει στην καταγγελία και όπως ξέρετε "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη".
Διαβάστε κάποια από τα έγγραφα της αλληλογραφία του Σωματείου μας με το Αρχηγείο ΕΔΩ
Μάλιστα τότε χλευαζόμασταν από το "προεδρείο" ότι δεν καταφέραμε τίποτα αφού το αρχηγείο, το οποίο σήμερα έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα  λέγαμε, μας είχε απαντήσει ουσιαστικά ότι η συνδικαλιστική παρακράτηση απευθείας από δευτεροβάθμιο σωματείο είναι καθόλα "νόμιμη" (;). 
Βέβαια μετά από 1.5 χρόνο αυτοδιαψεύδεται με το παραπάνω έγγραφο του, επιβεβαιώνοντας το Σωματείο Θεσσαλονίκης !!!
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι υπάλληλοι του αρχηγείου τότε και τώρα είναι οι ίδιοι !
Αξίζει να σημειωθεί ότι η "συνδικαλιστική παρακράτηση" αυτή έγινε προτού ακόμα τα σωματεία  βεβαιώσουν τα μέλη τους με  αποτέλεσμα να παρακρατηθούν χρήματα από συναδέλφους που δεν ήταν πλέον μέλη σε σωματεία, υπήρξαν συνάδελφοι που τους κρατήθηκε διπλή εισφορά αλλά και από μέλη σωματείων  των οποίων η εισφορά δεν γινόταν μέσω της υπηρεσίας (σ.π) αλλά από το ίδιο το σωματείο και όταν αυτό ζητούσε να καταβάλλουν την εισφορά τους τα μέλη του, αυτά αρνούνταν λέγοντας πως "τακτοποιήθηκαν οικονομικά" με τα 15 € που "παρακράτησε" η ΠΟΣΠΥΔ . 
Με αυτό τον τρόπο το "προεδρείο" κατάφερε να αποδυναμώσει χρηματικά πολλά σωματεία.
Να σημειώσω εδώ ότι παρά τις έντονες ενοχλήσεις μας ως σωματείο στον ταμία της ΠΟΣΠΥΔ για να μας δώσει την απόδειξη είσπραξης των χρημάτων αυτών αυτός ουδέποτε το έπραξε !  
Σημαντικό επίσης είναι ότι αυτή την στιγμή με την δυναμική παρέμβαση της Ένωσης Π.Π.Υ Ελλάδος αποφεύχθηκε κάτι παρόμοιο και φέτος.
Τέλος τα ερωτήματα από όλη αυτή την κατάσταση είναι πολλά αλλά εγώ θα θέσω μόνο δύο, τα υπόλοιπα κάντε τα εσείς συνάδελφοι στους εαυτού σας:
  • Τι μεθοδευόταν εκείνη την χρονική περίοδο από ΠΟΣΠΥΔ και Αρχηγείο στο θέμα αυτό ;
  • Ποιες θα είναι οι κυρώσεις, έστω και τώρα για την παράνομη και παράτυπη συνδικαλιστική παρακράτηση του 2011 ώστε να μην συμβεί ξανά το ίδιο ;
Τελικά σήμερα που όλοι φοράνε μάσκες λόγο της ημέρας, από σήμερα για κάποιους οι μάσκες άρχισαν να πέφτουν , γι αυτό....

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ 
ΤΙ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ, 
ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ 
ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΊΤΕ !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777