08 Μαρτίου 2013

Συνάντηση της Ενωσης Π.Π.Υ Ελλάδος με τον Υφυπουργό Οικονομικών.

ΑΡ.ΠΡΩΤ. 75
Λάρισα, 4  Μαρτίου  2013

ΠΡΟΣ: ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

ΚΟΙΝ : 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ
                 & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
                 Υπουργό κ. Δένδια Νικόλαο
             2. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
                 κ. Γεωργιάδη Πάτροκλο.
                                                                   3. ΑΡΧΗΓΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
                                                                      κ .Γεωργακόπουλο Σωτήριο.


ΘΕΜΑ: «ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ».

Στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσης στην σωστή διαχείριση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Εξηγήσαμε στον Υπουργό τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το Πυροσβεστικό Σώμα ώστε να καταλάβει την σημασία που έχουν για την σωστή αντιμετώπιση των πάσης φύσεως συμβάντων, οι ώρες εργασίας κατά τις νυχτερινές ώρες, τα Σάββατα καθώς και τις Κυριακές όπως και τις εξαιρέσιμες ημέρες. 
Του επισημάναμε πως το ένστολο προσωπικό του  Πυροσβεστικού Σώματος δεν μπορεί να εργάζεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και να δικαιούται μόνον 2 ώρες υπερωρία πέραν του 8ωρου. Του εξηγήσαμε πως όλα αυτά είναι συνέπεια κακών χειρισμών της προηγούμενης φυσικής και πολιτικής ηγεσίας και πως πρέπει να σαν κλάδος να αλλάξουμε μισθολόγιο διότι το ενιαίο μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων που έχουμε ενταχθεί μέχρι και σήμερα είναι πολύ ακριβό, στοιχίζει στον ελληνικό λαό αλλά και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες διαφύλαξης της ασφάλειας του Έλληνα πολίτη που είναι και ο τελικός στόχος του Πυροσβεστικού Σώματος.
Του παραδώσαμε δυο οικονομικές μελέτες που εξηγούμε το κόστος των δυο μισθολογίων (τα υπέρ και τα κατά) και του εξηγήσαμε με ποιον τρόπο θα μπορούσαν οι 4.000 Π.Π.Υ. να αποδώσουν τα μέγιστα στην ασφάλεια του πολίτη αλλά και στην ορθή λειτουργία του Σώματος.
Ο Υπουργός αφού μας άκουσε με προσοχή μας απάντησε πως αφού μελετήσουν οι αρμόδιοι του Υπουργείου τα δυο διαφορετικά μισθολόγια και διαπιστωθεί πως δεν υπάρχει ιδιαίτερη ή ακόμα όπως του εξηγήσαμε μηδενική οικονομική δαπάνη δεν βλέπει τον λόγω να μην προχωρήσουμε στην λύση αυτή, που είναι και η ορθότερη.  
Έγινε επίσης αναφορά στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας που κόπηκε από τους οδηγούς των Πυροσβεστικών οχημάτων και πήραμε την απάντηση πως εφόσον δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα από το Υπουργείο σας δεν μπορεί το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε καμιά ενέργεια.
Συνάδελφοι όπως πάντα πρέπει μόνοι μας να τρέξουμε και να ενημερώσουμε σε πρώτη φάση όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν στην λύση που επιζητούμε για την ομογενοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος. Καλούμε όλα τα μέλη μας να συγκροτήσουν τα τοπικά παραρτήματα της Ένωσης μας ώστε σε τοπικό επίπεδο να έχουν την δικιά τους φωνή και παρουσία τα περιθώρια στενεύουν και η αντιπυρική περίοδος είναι πλέον πολύ κοντά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καστανίδης Γεώργιος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Πυργιώτης Απόστολος

ΠΗΓΗ: ΕΝΩΣΗ Π.Π.Υ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σ.Δ: Μεθοδικές κινήσεις από την Ένωσης Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Ελλάδος !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777