26 Μαρτίου 2013

Καβάλα: Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο και σχολιασμός .


Σύσκεψη εν όψει της αντιπυρικής περιόδου για το 2013, διοργάνωσε το στην Καβάλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής. 
Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Πάτροκλος Γεωργιάδης καθώς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ, Σωτήριος Γεωργακόπουλος.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν υπηρεσίες του Σώματος στην Καβάλα.
Σε ότι αφορά την έλευση των αεροσκαφών πυρόσβεσης τύπου Πετζετέλ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Χρυσούπολης, έκανε γνωστό ότι και φέτος θα ενισχυθεί η Καβάλα με αυτά τα μέσα πυρόσβεσης παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της υπηρεσίας τους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σ.Δ: Το καλοκαίρι πλησιάζει και έχει δείξει τα "δόντια" του με τα συνεχή δασικά συμβάντα όλο και να πολλαπλασιάζονται. Είδαμε χτες τι έγινε στην Κρήτη και όχι μόνο.
Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΌ ΜΟΝΗ ΤΗΣ 
Δυστυχώς τα θέματα που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα παραμένουν ανοιχτά με κυριότερο αυτό της πρόσληψης των Συμβασιούχων Πυροσβεστών που ακόμα δεν έχει διευθετηθεί.
Έτσι πάμε σε μία αντιπυρική περίοδο με τα περσινά προβλήματα ίσως και περισσότερα αφού και η υλικοτεχνική υποδομή του Σώματος δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. 
Για μια ακόμη φορά λοιπόν η αντιπυρική προστασία της Χώρας  θα στηρίζετε στο περίφημο πλέον "φιλότιμο του πυροσβέστη" χωρίς βέβαια η πολιτεία να δίνει σε αυτόν την δέουσα προσοχή και σημασία σε όλο αυτό που περνά και ως εργαζόμενος και ως οικογενειάρχης.
Και για επανέλθω στο θέμα των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, καλό είναι ο Αρχηγός να πιέσει περισσότερο για να δοθεί απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών ΑΜΕΣΑ ώστε να αρχίσουν οι διαδικασίες πρόσληψης και οι υπηρεσίες καταστρώσουν τα οργανογράμματά τους για την αντιπυρική περίοδο  πριν να είναι αργά.
Το πόσο σημαντική είναι η πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών φάνηκε στην περσινή αντιπυρική όταν σε υπηρεσίες που υπήρχε έλλειψη του δυναμικού αυτού υπήρχαν και προβλήματα στην επάνδρωση των οχημάτων των δασικών περιπολικών !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777