23 Ιουνίου 2013

Το πρωί ιερέας, το βράδυ πυροσβέστης !!!

Περισσεύει η ευαισθησία στην ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μηλίνας, όπου αναπτύσσονται σημαντικές πρωτοβουλίες, που εκτείνονται από την προσφορά αίματος έως την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου.

Με μπροστάρη τον προϊστάμενο του ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μηλίνας, π. Στυλιανό Τσιρέμπολο, δεκάδες ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της Μηλίνας προσφέρουν αφειδώς εθελοντικό έργο, συνδράμοντας όχι μόνο όσους έχουν ανάγκη βοηθείας, αλλά και το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κάθε φορά που σημειώνεται πυρκαγιά.
Ο π. Στυλιανός έχει γαλουχηθεί με τις αξίες της εθελοντικής προσφοράς και έχει θέσει ως στόχο ζωής την βοήθεια των συνανθρώπων του και την προστασία του περιβάλλοντος. Ως εθελοντής πυροσβέστης πραγματοποιεί κάθε βράδυ περιπολίες με ειδικά διαμορφωμένο όχημα, συμβάλλοντας μαζί με ομάδα εθελοντών στην ενίσχυση του έργου πρόληψης των πυρκαγιών, που τίθεται στο επίκεντρο των προσπαθειών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Ο ευαισθητοποιημένος ιερέας άνοιξε με πολύ σεμνότητα τον δρόμο που ακολουθούν με ανάλογο ζήλο και οι υπόλοιποι συμπολίτες του, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Το παλιό όχημα που είχε αρχικά στην διάθεσή του ο π. Στυλιανός υπέστη ζημιά στην προσπάθειά του να εισχωρήσει στο μέτωπο της φωτιάς. Οι κάτοικοι του χωριού αλλά και τα μέλη της εθελοντικής ομάδας πυρόσβεσης που πλαισιώνουν το έργο του ιερέα, προσέφεραν με περισσή γενναιοδωρία το απόθεμα της αγάπης τους, με αποτέλεσμα να καταστεί εφικτή η αγορά νέου, πλήρως εξοπλισμένου οχήματος, το οποίο έχει πλέον στην διάθεσή του για τις καθημερινές, βραδινές του περιπολίες.

«Κάθε φορά που υπάρχει φωτιά στο Πήλιο, το αυτοκίνητο συνδράμει το έργο καταστολής της πυρκαγιάς. Πολλοί φίλοι και εθελοντές του χωριού, ηλικίας 25-35 ετών με βοηθούν πάρα πολύ, γιατί είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι» αναφέρει ο προϊστάμενος του ναού της Μηλίνας. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το έργο εθελοντικής πυρόσβεσης ενισχύεται από δύο οχήματα, που λειτουργούν συμπληρωματικά, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε περισσότερα στο ΖΗΤΑ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777