26 Ιουλίου 2013

"Απόλυση 4000 ΕΠΟΠ είχε ζητήσει η τρόικα" - Τι απαντά το ΓΕΕΘΑ στην αποκάλυψη.


Θέμα απολύσεων ΕΠΟΠ από την τρόϊκα αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Σπύρος Περβαινάς στην συνέντευξή του στο Onalert.

Ο κ.Περβαινάς είπε ότι δόθηκε μάχη -και από τον Α/ΓΕΕΘΑ- για να μην γίνουν οι απολύσεις 4.000 ΕΠΟΠ.

Το ΓΕΕΘΑ με ανακοίνωση που έστειλε προς το Onalert αναφέρει:
“Σε συνέχεια αναφοράς στο διαδίκτυο και προς αποκατάσταση της αλήθειας, από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνεται ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα απόλυσης στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων”.

Πως έχει η κατάσταση; Θα επιχειρήσουμε να τα βάλουμε σε μία σειρά, ομολογούμε κάνοντας και εκτιμήσεις αφού η εμπιστοσύνη μας προς τις διαβεβαιώσεις του ΓΕΕΘΑ έχει κατά καιρούς αποδειχτεί λανθασμένη.

• Ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς έχει δηλώσει στην συνέντευξή του στο Onalert ότι θέμα απολύσεων δεν είχε τεθεί. Τουλάχιστον όσο εκείνος ήταν Αρχηγός.
• Το τι μεσολάβησε από πέρυσι το καλοκαίρι είναι γνωστό. Οι πιέσεις της τρόϊκας σ΄ ότι έχει να κάνει με τις Ένοπλες Δυνάμεις ήταν αφόρητες και ξεδιάντροπες φθάνοντας στο σημείο νεαροί άσχετοι γραφειοκράτες να υποβάλλουν έγγραφες προτάσεις για κατάργηση της στρατιωτικής θητείας στην Ελλάδα. Δεδομένη και αδιαμφισβήτητη είναι και η “προωθημένη άποψη” των τροϊκανών ότι “η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο στρατό”.
Θέμα απολύσεων προς το παρόν υπάρχει για τους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΠΕΘΑ. Και θυμίζουμε ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε.
• Η σοβαρότητα του κ.Περβαινά δεν τίθεται σε καμία περίπτωση υπό αμφισβήτηση. Και η εντύπωση που του είχαν δημιουργήσει οι συνομιλητές του για απολύσεις 4000 ΕΠΟΠ δεν μπορεί να αποδοθεί ...σε παρανόηση. Μπορεί να ήταν ένα επιχείρημα στην προσπάθεια να “χωνευτούν” οι άγριες περικοπές. “Τι να κάνουμε πρέπει να κόψουμε για να μην απολύσουμε”
Όμως αυτό το επιχείρημα με τα δεδομένα που υπάρχουν δεν αποτελεί -δυστυχώς- απλώς έναν ελιγμό αποφυγής αλλά ένα ενδεχόμενο του όχι πολύ μακρινού μέλλοντος.

Δείτε τι ακριβώς είπε στο 45ο λεπτό της συνέντευξης
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: onalert


Σ.Δ: ΟΛΑ μα όλα τα Υπουργεία και οι Υπουργοί "διαβεβαιώνουν" ότι δεν θα υπάρξει "κινητικότητα" στο δικό τους Υπουργείο ! 
Αφού όλοι διαβεβαιώνουν για κάτι τέτοιο τότε από που ψάχνει να κόψει η Κυβέρνηση από Σεπτέμβριο μέχρι Δεκέμβριο 22.000 άτομα ;;;
1. "Διαβεβαιώσεις" ότι δεν θα απολυθούν ή μετακινηθούν, υπήρχαν και για τους 110 καθηγητές με μεταπτυχιακά πριν από 4 μέρες αλλά χτες τους διώξαμε !
2. Υπήρχαν επίσης "διαβεβαιώσεις" από το ΥΠΕΘΑ ότι δεν θα απολυόταν οι πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου ΑΛΛΑ πλέον υπάρχει όπως τώρα λέει το ΥΠΕΘΑ.

Ας αφήσουν τον ΣΤΡΑΤΟ στην ησυχία του οι τροϊκανοί και όσοι είναι εντεταλμένοι τους εδώ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777