28 Ιουλίου 2013

Συνεχίζεται η μάχη στη Ρόδο. Καλύτερη η κατάσταση σε Κρήτη & Σέριφο. (Βίντεο)

06:00/Ιουλίου 28, 2013
Ξεκινάνε ρίψεις νερού από αέρα – Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση στη Νότια Ρόδo.

Πέρασε η πρώτη εφιαλτική βραδιά στα πύρινα μέτωπα της φωτιάς στη Νότια Ρόδο με την κατάσταση να παραμένει ανεξέλεγκτη με το πρώτο φως της ημέρας.
Αυτή τη στιγμή (06.00 π.μ) ξεκινάνε ρίψεις νερού από αέρα 6 καναντέρ και δυο ελικόπτερα, ώστε να συνδράμουν στον έλεγχο και τον περιορισμό της φωτιάς που όλη νύχτα προσπαθούσαν οι επίγειες δυνάμεις του νησιού μας.
Επιπλέον εχθές αργά προστέθηκε η δύναμη των 65 δασοκομάντο από την Θεσσαλονίκη, ενώ σήμερα νωρίς το πρωί θα καταφθάσουν ακόμα 60 από Αθήνα.
Σε λίγη ώρα θα κάνουν αναγνωριστική πτήση με ελικόπτερο πάνω από την καμένη έκταση ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Παπαγεωργίου και η Γενική Γραμματέας της Α.Δ.Α. κα Χριστιάνα Καλογήρου, ώστε να δουν συνολικά την οικολογική καταστροφή και να οργανώσουν καλύτερα τις ρίψεις των αεροπλάνων.

Το βίντεο δείχνει όλο το μέτωπο της φωτιάς που επεκτείνεται σε 15 χλμ από την Ίστριο ως και το Βάτι και τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς.
Πηγή: rodosreport.gr

***************************************************************************************************************
ΚΡΗΤΗ 
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 6 σήμερα το πρωί η μεγάλη φωτιά που καίει από το Σάββατο στην ευρύτερη περιοχή της Πόμπιας, στο δήμο Φαιστού.
Η φωτιά έκαψε θερμοκήπια και καλλιέργειες, ενώ οι φλόγες απείλησαν και σπίτια, φθάνοντας μέχρι τις αυλές τους. Οι καμπάνες στο χωριό Αντισκάρι χτύπησαν προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι, ενώ κινδύνεψε και ο οικισμός Πηγαϊδάκια.

ΣΕΡΙΦΟΣ
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Αγία Μαρίνα και απείλησε κατοικίες του οικισμού Μεγάλο Λιβάδι.
Ο οικισμός Κουταλάς και Μεγάλο Λιβάδι εκκενώθηκαν προληπτικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει καεί ένα σπίτι και ένα παλιό διοικητήριο (στον οικισμό Μεγάλο Λιβάδι).
Η φωτιά στη Σέριφο, είχε καταρχήν ξεσπάσει την Πέμπτη, είχε τεθεί υπό έλεγχο, αλλά αναζωπυρώθηκε εξαιτίας δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777