12 Αυγούστου 2013

Πυρκαγιά σε τροχόσπιτα σε Ι.Μονή κοντά στην Όσσα.

Φωτιά ξέσπασε σε Μοναστήρι στην Γαλήνη πριν την Όσσα. Στο συμβάν επιχείρησαν η έξοδος του Κλιμακίου Λαγκαδά και το 2’31 του 2ου ΠΣ Θεσσαλονίκης με 7 πυροσβέστες.

Η φωτιά ξεκίνησε από τροχόσπιτο εντός της Μονής, και γρήγορα επεκτάθηκε στο περιβάλλοντα χώρο όπου και έκαψε και τα πέντε τροχόσπιτα που χρησιμοποιούνταν κυρίως για την φιλοξενία των επισκεπτών της μονής.
Το «έργο» της κατάσβεσης ήτανε πολύ επικίνδυνο και δύσκολο για τον λόγο ότι μέσα σ’αυτά υπήρχαν πολλές φιάλες υγραερίου και υπήρχε ο κίνδυνος έκρηξης αυτών.
Και όπως ανέφερε και συνάδελφος που συμμετείχε «Με την βοήθεια του Θεού ΠΑΝΤΑ» και των πυροσβεστών του σταθμού μας, η πυρκαγιά ελέγχθηκε και δεν επεκτάθηκε σε κτίρια και αυτοκίνητα που υπήρχαν εκεί….!!!!

ΠΗΓΗ: 2ος Π.Σ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Σ.Δ: Το συμβάν έλαβε χώρα το Σάββατο 10/8 περίπου στις 10 το πρωί.
Στην περιοχή από το 2003 στάθμευε δασικό περιπολικό το οποίο όμως από φέτος έχει καταργηθεί.
Σημαντικό να αναφέρω είναι ότι η περιοχή από το Πολυδένδρι μέχρι και την Οσσα έχει πολύ μεγάλο πευκοδάσος ενώ και το δάσος του Βερτίσκου έχει ακόμα μεγαλύτερη έκταση.
Την περιοχή καλύπτει πλέον απευθείας το κλιμάκιο Λαγκαδά που όπως βρίσκετε αρκετά μακρυά και από τον ΣΟΧΟ _ ΑΣΚΟ  και από Οσσα !!! 
Η περιοχή λοιπόν είχε ΑΠΟΛΥΤΗ ανάγκη το περιπολικό αυτό που δυστυχώς όμως καταργήθηκε και καλό είναι να το ξανασκεφτούν οι υπεύθυνοι ώστε ακόμα και τώρα και μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου να "βγει" το περιπολικό της περιοχής αυτής. 
Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση και η λύπη των κατοίκων της περιοχής στο άκουσμα ότι πλέον δεν υπάρχει περιπολικό.

Τα μνημόνια κατέστρεψαν τα πάντα, ας μην τους αφήσουμε να καταστρέψουν και τον Δασικό Πλούτο της Πατρίδας μας... όσος έχει μείνει !!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777