09 Αυγούστου 2013

Η Π.Υ Κέρκυρας ευχαριστεί τον Περιβαλλοντολογικό & Φιλοδασικό Σύλλογο Αν. Παυλιάνας.


Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κέρκυρας ευχαριστεί θερμά τον Περιβαλλοντολογικό & Φιλοδασικό Σύλλογο ΄΄Πρ. Ηλίας΄΄ Αν. Παυλιάνας, για την πρωτοβουλία του να κατασκευάσει ξύλινο κιόσκι επιτήρησης στη θέση «Πρ. Ηλίας», όπου καθημερινά στελεχώνεται Πυροφυλάκιο επιτήρησης δασικών περιοχών, το οποίο καλύπτει το δασικό όγκο του Αγ. Ματθαίου και τις περιοχές Παυλιάνας, Στρογγυλής, Μεσογγής, κλπ. Το Πυροφυλάκιο στελεχώνεται από δυο (2) εποχικούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας που εκτελούν καθημερινά δεκάωρη υπηρεσία, κάτω από δύσκολες συνθήκες (ισχυρή ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες).

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου συμβάλλει ουσιαστικά στην εύρυθμη εκτέλεση της υπηρεσίας των δύο υπαλλήλων, αυξάνει την αποτελεσματικότητά τους και τους επιτρέπει να επιτελούν την αποστολή τους υπό ανθρώπινες συνθήκες, αυξάνοντας παράλληλα και το επίπεδο πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, οι οποίες κάθε χρόνο απειλούν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

ΠΗΓΗ: Corfutime

Σ.Δ: Δραστήριος ο νέος Διοικητής Κέρκυρας Πύραρχος κ. Βαρσάμης Σπύρος από την πρώτη στιγμή που πήγε στο νησί και απ ότι φαίνεται εμπνέει πολλούς στο να δραστηριοποιηθούν ακόμα περισσότερο σε θέματα δασοπροστασίας όπως και τον Σύλλογο !
Και πως να μην καμαρώνουμε εμείς από την Θεσσαλονίκη που τον είχαμε Διοικητή μας και κατάγεται από τον Νομό μας, όταν συνεχώς ακούμε και διαβάζουμε για τις δραστηριότητες της Υπηρεσίας Κέρκυρας στην οποία και είναι Διοικητής.
ΜΠΑΒΟ σας κ. Διοικητά !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777