09 Αυγούστου 2013

Τα Ρίχτερ «ξαναχτύπησαν» στην περιοχή της Αταλάντης.


Τουλάχιστον 87 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα-Ψυχραιμία συνέστησε ο υπουργός Υποδομών.


Στο «στόχαστρο» του Εγκέλαδου βρέθηκε και πάλι η Φθιώτιδα, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής και σε διάστημα δύο ωρών, πέντε σεισμικές δονήσεις «ταρακούνησαν» την περιοχή, η οποία μετρά ακόμη τις πληγές της από τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ.
Η μεγαλύτερη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 14:49 με επίκεντρο την Ελάτεια της Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε 123 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας, 28 χλμ δυτικά της Αταλάντης και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.
Μία ακόμη δόνηση σημειώθηκε στις 16.10 και ήταν μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρό της εντοπίζεται στα 8 χλμ βορειοανατολικά της Αμφίκλειας.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ακολούθησε δόνηση 3,7 Ρίχτερ, στην ίδια περιοχή. Οι άλλες δύο ήταν μικρότερου μεγέθους.
Σημειώνεται ότι σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr με δύο σεισμολόγους, τον κ. Λέκκα και τον κ. Τάσσο, και οι δύο εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί.
«Πρόκειται για σμήνος σεισμών», δήλωσε ο κ. Τάσσος επισημαίνοντας πως η περιοχή δίνει σεισμούς αλλά μικρότερους σε ένταση. «Το σμήνος σεισμών περιέχει δονήσεις που συνήθως ξεπερνούν τα 4 Ρίχτερ», διευκρίνισε.
«Η μετασεισμική ακολουθία είναι απολύτως φυσιολογική» δήλωσε ο κ. Λέκκας, υπογραμμίζοντας πως έχουν σημειωθεί 180 μετασεισμοί μετά τον κύριο.
Πανικός στα χωριά της περιοχής
Στους δρόμους και στις πλατείες βγήκαν και πάλι οι κάτοικοι των χωριών της Φθιώτιδας, εμφανώς ανήσυχοι από τις νέες σεισμικές δονήσεις.
Σύμφωνα με τους κατοίκους στο Ρεγγίνι, τη Δρυμαία, την περιοχή της Αμφίκλειας, αλλά και άλλα χωριά της περιοχής, επικράτησε πανικός, ενώ οι ίδιοι αναφέρουν ότι προκλήθηκαν επιπλέον ζημιές, από αυτές που είχαν βεβαιώσει λίγες ώρες νωρίτερα οι μηχανικοί της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων. Στην κεντρική πλατεία, στο Ρεγγίνι, κατέρρευσε προσθήκη σε κατοικία μαζί με ένα μπαλκόνι.

Διαβάστε περισσότερο στοnewsbomb

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777