21 Αυγούστου 2013

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΚΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ γιατί έκανε το καθήκον του.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Ζήτησε από την Υπηρεσία του στοιχεία για την έλλειψη του μονίμου προσωπικού και την παλαιότητα των πυροσβεστικών μέσων και ως απάντηση σε Δ.Υ. αναφορά του σχετικά με βλάβες οχήματος, εισέπραξε κλήση σε απολογία για πειθαρχικό έλεγχο. 
Πρόκειται για Πυροσβέστη που υπηρετεί στο νησί μας και από κοινού με τo Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δυτικής Ελλάδας καταβάλλει τεράστια προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα κατά καιρούς προβλήματα που ανακύπτουν. Κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις, από κοινού αποβλέπουν στη δρομολόγηση λύσεων και σε τοπικό επίπεδο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης ιδιαίτερα για τις Υπηρεσίες της Ζακύνθου.

“Ζητήσαμε αντίγραφα των αναφορών”
Κατ΄ επανάληψη έχει γίνει αναφορά στην έλλειψη προσωπικού και τα απαρχαιωμένα οχήματα που παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω μηχανικών βλαβών και παλαιότητας. Αναφέρθηκε και στους λόγους και το σκοπό που η Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου αποφεύγει να δώσει τα ανωτέρω στοιχεία, καθώς και κάθε είδους έγγραφα ώστε να υπάρχει μια σαφής απάντηση.
Ο κ. Φερτάκης επεσήμανε ότι “για μια ακόμα φορά, παρά τις υποσχέσεις που λάβαμε, δεν έγινε απολύτως τίποτα. Προκειμένου να διασταυρώσουμε τα στοιχεία ζητήσαμε εγγράφως, μέσω επιστολών μας να μας χορηγηθούν φωτοαντίγραφα των αναφορών σχετικά με την έλλειψη προσωπικού αλλά και με προβλήματα που παρουσιάζουν τα πυροσβεστικά οχήματα, καθώς επίσης και κάθε σχετικό έγγραφο από το οποίο να φαίνονται οι ενέργειες που έγιναν από μέρους της Διοίκησης”.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΑ

Σ.Δ: Μπορείτε να διαβάσετε την Ανακοίνωση - Καταγγελία της Ε.Υ.Π.Σ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ - ΖΑΚΥΝΘΟΥ προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης πατώντας ΕΔΩ 

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777