20 Αυγούστου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: Πυροσβεστική Υπηρεσία: "Είμαστε στα όρια μας" .

Ενώ έχουν κατασβεστεί πλήρως όλες οι πυρκαγιές που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στην Κύπρο το Σαββατοκυρίακο, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής, Μάρκος Τράγκολας δηλώνει ότι η υπηρεσία του έχει φθάσει στα όρια της αφού λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό.
Μιλώντας στο Σίγμα και στο ΡΙΚ ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες τα μέλη της Πυροσβεστικής είναι στα όρια τους, αφού το σώμα επιχειρεί υποστελεχωμένο, με μειωμένο προσωπικο γύρω στο 22% - 25%. Όπως είπε υπάρχουν 114 κενές θέσεις στο σώμα, γεγονός που καθιστά την εφαρμογή των σχεδίων πυρόσβεσης ιδιαίτερα δύσκολη, λαμβάνοντας υπόψη και τις συγκυρίες με τα πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιών που ξέσπασαν ταυτόχρονα.
«Τα μέλη τις τελευταίες μέρες είναι στα όρια τους. Έχουν να πάνε τρεις μέρες στα σπίτια τους. Λιώσαμε κυριολεκτικά», δήλωσε ο κ. Τράγκολας επισημαίνοντας ότι δύο από τους τρεις Βοηθούς Διευθυντές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έχουν αφυπηρετήσει με αποτέλεσμα ο ίδιος να καλείται να διευθύνει όλες τις επιχειρήσεις.
Απέρριψε και τις κατηγορίες του Κινήματος Οικολόγων ότι το "κράτος πιάστηκε στον ύπνο" και ότι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ήταν σε άδεια αυτή την περίοδο. Όπως είπε αυτό αντικρούεται από το γεγονός ότι οι αξιωματικοί των Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, δεν έχουν πάει στα σπίτια τους εδώ και τρεις μέρες.
Κάλεσε δε τους εθελοντές να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής και τις τοπικές αρχές να επαγρυπνούν ενώ ζήτησε την εξαίρεση του σώματος από νέα μέτρα λιτότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ikypros

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777