12 Σεπτεμβρίου 2013

Περιοδικό HOT DOC: Συνεχίζουν να "ανάβουν φωτιές" οι προσλήψεις στην Πυροσβεστική.

Το περιοδικό HOT DOC του Κώστα Βαξεβάνη, για όσους δεν το ξέρουν, 
είναι αυτό που αποκάλυψε την λίστα Λαγκάρτ.
 
Το παραπάνω δημοσίευμα έγινε μετά από επικοινωνία πολύ λίγων αλλά καλών συναδέλφων από την Θεσσαλονίκη, δυστυχώς όχι του σωματείου. 
Αυτό δείχνει ότι κάποιοι δεν παράτησαν τον αγώνα, ούτε πισωπατήσαν, ούτε λιγοψύχησαν σε απειλές, και κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η αδικία εις βάρος Επιλαχόντων Π.Π.Υ.
Σημαντικό είναι ότι το άρθρο αυτό βγήκε την χρονική αυτή στιγμή για δύο λόγους.
1ος λόγος, βγήκε λίγες ημέρες πριν το δικαστήριο στις 19 Σεπτεμβρίου, αν δεν πάρει και πάλι αναβολή, για να υπενθυμίσει σε όλους αυτούς που κρατούν ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ εδώ και δυο χρόνια, ότι οι επιλαχόντες δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν τον αγώνα για την τήρηση της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ με κύριο αίτημα την υπογραφή της γνωμοδότησης 260/2012 της Ολομέλειας του Ν.Σ.Κ.
2ος λόγος γιατί την ώρα που ένα κοινό μυστικό πλέον στο Π.Σ αυτό της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας των Π.Π.Υ (έγινε και σχετική πρόταση προ μηνός από τον κ. Δένδια η οποία είχε απορριφθεί την χρονική εκείνη στιγμή) αντί ο κ. Υπουργός να κοιτάξει να αποκαταστήσει την νομιμότητα και την αδικία εις βάρος επιλαχόντων Π.Π.Υ υπογράφοντας την γνωμοδότηση, βάζει στο κάδρο και στο στόχαστρο της διαθεσιμότητας Π.Π.Υ που έχουν καταθέσει «σωστά» τα δικαιολογητικά τους.

Όπως θα προσέξατε στο άρθρο υπάρχει και η «αντίθετη» άποψη και θα μου επιτρέψετε να την σχολιάσω για λίγο αν και οι δυο τελευταίες παράγραφοι του άρθρου απαντούν και τα λένε όλα.
*Αναφέρουν λοιπόν «οι προσληφθέντες πυροσβέστες» ότι «η μεταβολή της στρατιωτικής ικανότητας έγινε με νόμιμες διαδικασίες» !
Γιατί, ποιός είπε το αντίθετο ; Μπορεί η αλλαγή στον στρατό να έγινε νόμιμα η πρόσληψη στο Π.Σ. όμως ΟΧΙ γιατί η Υπεύθυνη Δήλωση, (δείτε ΕΔΩ ) και το Π.Δ 19/2006 που αναφέρετε στον Ν. 3938/2011 αλλά και στη προκήρυξη είναι σαφείς, «να έχεις ΑΠΟΛΥΘΕΙ, να έχεις ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ», όχι να έχεις κάνει αλλαγή μετά το πέρας της θητείας, άλλωστε η Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ως προς στο σημείο αυτό. (δείτε ΕΔΩ)
*Αναφέρουν ότι «σπιλώνετε η υπόληψή τους»
Αλήθεια η επίθεση εναντίων επιλαχόντων εδώ και δύο χρόνια, που το μόνο "έγκλημά" τους ήταν η προσφυγή στην δικαιοσύνη, με συκοφαντίες, οι απειλές, ακόμα και για παιδιά επιλαχόντων, η στοχοποίηση επιλαχόντων στο διαδίκτυο στην υπηρεσία ποιανού είναι; Αυτά δεν σπιλώνουν την υπόληψη των επιλαχόντων;
*Αναφέρουν ότι «έχουν απορροφηθεί ήδη 130 επιλαχόντες Π.Π.Υ» 
Η αναφορά αυτή γίνετε δείχνοντας στην πρόσθετη τους παρέμβαση  την παρ. 6 του άρθρου 15 του Ν. 3938/2011, αυτήν, που και οι πέτρες ξέρουν ότι μιλά για την απορρόφηση με το 50%. Όπως και οι πέτρες ξέρουν ότι οι προσλήψεις αυτές των 130 ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΜΕ ΤΟ 50% αλλά γιατί απομακρύνθηκαν Π.Π.Υ με πλαστά ή ελλιπή δικαιολογητικά.

Δεν θα αναφέρω τίποτα παραπάνω γιατί όσα αναγράφονται στην πρόσθετη παρέμβαση όχι μόνο καταρρίπτονται εν ριπή οφθαλμού αλλά είναι και αντικείμενο έρευνας από τον Εισαγγελέα και το Διοικητικής Μεταρρύμησης. 
Ο λόγος; Δείτε ΕΔΩ και θα καταλάβετε !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777