15 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΝΔΙΑΣ: Στο μισό μειώθηκαν οι καμένες εκτάσεις με... λιγότερα μέσα.

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης στον Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος για την παρουσίαση του απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου.
Για «100% βελτίωση των αποτελεσμάτων της Πυροσβεστικής» με «λιγότερα μέσα και λιγότερα χρήματα» έκανε λόγο ο Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του επιχειρησιακού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο μισό μειώθηκαν, σε σύγκριση με πέρυσι, οι καμένες εκτάσεις από τις 4.248 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Κατά την παρουσίαση του επιχειρησιακού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική περίοδο 2013, ανακοινώθηκε ότι οι πυρκαγιές φέτος έκαψαν 233.929 στρέμματα, ποσοστό μειωμένο κατά 56,8% σε σχέση με τον μέσο όρο της αντίστοιχης χρονικής περιόδου των τελευταίων ετών.
Ο υπουργός απέδωσε τη βελτίωση αυτή στη στενότερη συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την έγκαιρη οικονομική ενίσχυση. 
Ειδική μνεία έκανε ο N.Δένδιας και στους εθελοντές δασοπυροσβέστες, τονίζοντας ότι «ο εθελοντισμός θα είναι το δόγμα της δασοπυρόσβεσης στο μέλλον» και επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας στη μάχη κατά των πυρκαγιών είναι απαραίτητη.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του Υπουργό στην επίσημη σελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος πατώντας ΕΔΩ

1. «ο εθελοντισμός θα είναι το δόγμα της δασοπυρόσβεσης στο μέλλον».  
2. «100% βελτίωση των αποτελεσμάτων της Πυροσβεστικής με λιγότερα μέσα και λιγότερα χρήματα» !!!!!!!!!!!!!!

Από το μικρό κομμάτι που σας παρέθεσα βγάζετε όλοι τα συμπεράσματά σας....

 Με πληροφορίες από το in.gr και την σελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777