25 Οκτωβρίου 2013

Δωρεά οχήματος στην Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κέρκυρας.

Στις 21-10-2013, ο Γερμανό-ελληνικός σύλλογος «Φιλία Φέλμπερτ» δώρισε ένα μεταχειρισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού – Mercedes / Sprinter- έτους κατασκευής 2001, στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κέρκυρας για την κάλυψη των επιχειρησιακών της αναγκών.
Εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος, το όχημα παρέλαβε ο Γενικός Επιθεωρητής Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Καβέτσος και στον χαιρετισμό που απεύθυνε τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Πρωτοβουλίες όπως η παρούσα επιβεβαιώνουν την αξία της εθελοντικής προσφοράς ως κινητήρια δύναμη ανθρώπινης παρέμβασης, κοινωνικής συνοχής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης. Οι δωρητές μέσα από τις προσφορές και τις δράσεις τους, συνδράμουν αποφασιστικά στο έργο της Υπηρεσίας μας, σε περιπτώσεις φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών και τέτοιες ενέργειες μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο που επιτελούμε». Από πλευράς Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, ο Διοικητής Αρχιπύραρχος Ιωάννης Καρατζιάς επισήμανε ότι: «Με την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία, αποδεικνύεται εμπράκτως, η διάθεση προσφοράς του συλλόγου προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».  
Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κέρκυρας διεκπεραίωσε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και εκπροσωπήθηκε από τον Διοικητή, Πύραρχο Σπυρίδωνα Βαρσάμη.

Εκ μέρους του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Σωτηρίου Γεωργακόπουλου, απονεμήθηκε από τον Γενικό Επιθεωρητή Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο ΠΣ Δημοσθένη Καβέτσο, τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του Πυροσβεστικού Σώματος, στον Πρόεδρο του Συλλόγουκ. Ρίχτερ, ενώ αναμνηστικό δώρο επιδόθηκε στον Γερμανό Βουλευτή κ. Μίνχοφ.

Με πληροφορίες από το  CorfuTime

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777