29 Οκτωβρίου 2013

Όταν οι Έλληνες Πυροσβέστες εκπαιδεύονται με τους Αμερικάνους Συναδέλφους !!!

MICHAEL P. McKINNEY
Συγγραφέας εφημερίδας του προσωπικού mmckinne@providencejournal.com


Θέμα: Ελληνική και Αμερικανική εκπαίδευση πυρόσβεσης.

South Kingstown - καπνός ξεπήδησε από τα παράθυρα ενός συγκεκριμένου τη Παρασκευή. Πυροσβέστες προετοιμάζονται για την επιχείρηση και στους ασυρμάτους επικοινωνίας τους, ακούγονται κάποια στα αγγλικά, αλλά και άλλοι στην ελληνική.
Και έτσι αρχίζει να κινείται η εγκατάσταση με πυροσβέστες από την υπηρεσία της πόλης και 13 από την Ελλάδα, οι οποίοι τη εβδομάδα που πέρασε έκαναν αυτή την εκπαιδευτική προσομοίωση αρκετές φορές, η αναζήτηση με ελάχιστη ορατότητα της εστίας της φωτιάς σε ένα από τα πολλά πατώματα και τον εντοπισμό κάποιου - ένα μανεκέν – που έπρεπε να διασωθεί .

Μπορεί να φαίνεται ένα απίθανο σταυροδρόμι για τον κόσμο, μερικοί από τους πυροσβέστες του πλανήτη έχουν έρθει στο λιτό κατάλυμα του Rhode να εξασκήσουν τη τέχνη τους.
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ΄Ελληνες εθελοντές πυροσβέστες συμμετείχαν σε εκπαίδευσης στη περιφέρειας. Η πρώτη ήταν το 2011.
Πριν Ιάπωνες πυροσβέστες ήταν εδώ. Συχνά έρχονται πυροσβέστες από τις Μπαχάμες .
Ένας λόγος για όλα αυτά: Ο χώρος εκπαίδευσης της Περιφέρειας έχει ένα Class -A κτίριο για τις προσομοιώσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής Robert A. Perry. Κατηγορία Α σημαίνει ότι παράγει πολύ καπνό - στο εσωτερικό φωτιά ρυθμίζεται χρησιμοποιώντας ξύλινες παλέτες - με έναν τρόπο που μοιάζει πολύ με μια πραγματική φωτιά.
Οι περιοχές Warwick, Cranston και Woonsocket έχουν στείλει πυροσβέστες για εκπαιδεύση. Και οι εκπαιδευτές έρχονται να προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο τους. Μερικοί από τους εκπαιδευτές της Παρασκευής ήταν από Rhode Island , καθώς και από το αεροδρόμιο Logan της Βοστόνης επίσης, προσωπικό από το Narragansett και το Coventry .
Ο πολύς καπνός και οι πραγματικές συνθήκες τους φέρει εδώ, λέει ο Perry της πυροσβεστικής υπηρεσίας .
Γιώργος Πετράς, ένας πυροσβέστης στην Αθήνα, που παρακολουθούσε τη Παρασκευή, καθώς οι συμπατριώτες του, συνεργάστηκαν με τους πυροσβέστες του Ρόουντ Άιλαντ. Είπε ότι οι διαδικασίες ασφαλείας που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ είναι βάσει των προδιαγραφών και ότι θέλουν να φέρουν τις περισσότερες από τις γνώσεις πίσω στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντές πυροσβέστες προέρχονται από τα ελληνικά νησιά, όπως η Κρήτη, από την Αθήνα και το Μεσολόγγι .
Ο κος Πετράς είπε ότι το πιο σημαντικό πράγμα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στο Νότιο Kingstown είναι ... ότι μάθαμε περισσότερο τακτική πρόσβασης ... Οι πυροσβέστες έμαθαν επίσης διάφορα σενάρια αναζήτησης, όταν πρέπει να μπούμε σε ένα κτίριο.
Από την άλλη πλευρά, ο Αναπληρωτής Διευθύνων της Περιφέρειας Kevin Quinn δήλωσε ότι οι πυροσβέστες του Ρόουντ Άιλαντ έμαθαν πολλά από τους Έλληνες συναδέλφους τους, ιδίως στον τομέα της χρήσης σχοινιών για αναρρίχηση. Ο κας Quinn δήλωσε ότι οι Έλληνες πυροσβέστες έκαναν μια μεγάλη επιχείρηση καταρρίχησης για να φτάσουν σε ένα όχημα όπου κάποιος είχε παγιδευτεί.
Μετά από κάθε προσομοίωση έρευνας και διάσωσης, οι πυροσβέστες έκαναν απολογισμό για να δούνε τι θα μπορούσε να βελτιωθεί ή να γίνει διαφορετικά. Για παράδειγμα, μετά από μία γρήγορη ματιά στο συμβάν, το προσωπικό θυμήθηκε ότι πριν πάει στην εστία της φωτιάς έπρεπε να ψάξει για κάποιον που έπρεπε να διασώσουν, επειδή το πρόσωπο αυτό είχει ενδεχομένως τη μικρότερη πιθανότητα επιβίωσης. Στη συνέχεια, οι πυροσβέστες πρέπει να εργαστούν με τον τρόπο τους πίσω από εκείνο το σημείο.
Η εκπαίδευση ξένων πυροσβεστών άρχισε το 2010, όταν Perry και Quinn συναντήθηκαν με τον Μάκη Τσιουγκρή , τον πρόεδρος της Ένωσης των Εθελοντών του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου 2.000 εθελοντές πυροσβέστες στην Ελλάδα .
Το Εθνικό Συμβούλιο Πυροσβεστικού Εθελοντισμού - όπου Quinn Union Fire District του είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου - έχει μια διεθνή επιτροπή δημοσίων σχέσεων που παρέχει εκπαίδευση, και το American Hellenic Educational Progressive Association προβλέπει οικονομική χορηγία για τη επίσκεψη των Ελλήνων πυροσβεστών. Ο Perry είπε ότι δεν είναι χρήματα των φορολογουμένων που χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν την επίσκεψη .
Κατά τη διάρκεια της ημέρας των προσομοιώσεων, η μπλε και λευκή σημαία της Ελλάδας κυμάτιζε στον ιστό της.
Ο Πετράς είπε ο ίδιος και μερικοί άλλοι της ελληνικής δύναμης θα κατευθυνθούν δίπλα στο Long Island σε μια ακαδημία για πυροσβέστες, με ειδικότητα στις δασικές πυρκαγιές, ένας τύπος πυρκαγιών που οι πυροσβέστες στην Ελλάδα καλούνται συχνά να αντιμετωπίσουν.

ΠΗΓΗ: providencejournal.com
 
Σ.Δ: Τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες και πρέπει να υποστηρίζονται από όλους !!!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνάδελφο Hilly Munson για την φωτογραφία που μου έστειλε και δημοσίευσα στην αρχή της ανάρτησης καθώς και το δημοσίευμα. Να ευχαριστήσω επίσης για την μετάφραση που έκανε στο κείμενο τον φίλο και συνάδελφο Μπάμπη Ζαφειρίου.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777