18 Νοεμβρίου 2013

Οι πυροσβέστες και στην μάχη κατά της ευλογιάς στο ζωικο κεφάλαιο.

Χαρακόπουλος: Δεν απειλεί τη δημόσια υγεία, αλλά το ζωικό κεφάλαιο της χώρας.

Τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής στις προσπάθειες περιορισμού της ζωονόσου της ευλογιάς ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, παρουσία του υπουργού Θεόδωρου Καράογλου, εκπροσώπων των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείου Αιγαίου, του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και υπηρεσιακών παραγόντων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε κτηνιατρικό προσωπικό, ζητείται η συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων σε στρατιωτικούς κτηνιάτρους αλλά και σε στρατιώτες που είναι επιστήμονες κτηνίατροι. Η αστυνομία θα συνδράμει προκειμένου να επιβάλλονται πιο αποτελεσματικά οι περιοριστικοί όροι στις μετακινήσεις αιγοπροβάτων με σκοπό να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά της νόσου. 
Τέλος, η πυροσβεστική θα βοηθήσει, με τη δημιουργία ειδικών τάφρων, στη διαδικασία απολύμανσης των οχημάτων καθώς ο ιός της ευλογιάς μεταδίδεται και με τα μεταφορικά μέσα.

Διαβάστε περισσότερα  Νewsbeast

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777