04 Νοεμβρίου 2013

O Αρχηγός μίλησε για Π.Π.Υ και Συμβασιούχους στην ΕΥΠΣ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.


"3) Π.Π.Υ.- ΕΠΟΧΙΚΟΙ: Η Ένωση μας εξέφρασε τον προβληματισμό της για την τριχοτόμηση του Σώματος και τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτήν και πρότεινε άμεση εξομοίωση καθηκόντων των πενταετών και την σταδιακή και με κριτήρια ενσωμάτωση τους στο Σώμα.

Ο κ.Αρχηγός μας διευκρίνησε ότι μελετάται ήδη και γίνονται προσπάθειες νομοθετικής ρύθμισης για την εξομοίωση του καθηκοντολογίου και όσο για την ενσωμάτωση τους ότι εξετάζεται με συγκεκριμμένα κριτήρια και προυποθέσεις.
Επίσης επίκειται προεδρικό Διάταγμα που θα αφορά τις μετακινήσεις τους σύμφωνα με αίτηση τους με ανάλογη ποσόστοση.
Ο κ.Αρχηγός είπε επίσης οτι το Σώμα δεν πρέπει να χάσει τον εποχιακό του χαρακτήρα και είναι υπέρ των προσλήψεων εποχιακών υπαλλήλων κάθε χρόνο."

Αυτό είναι το κομμάτι στο οποίο το αναφέρετε στην ανακοίνωση της ΕΥΠΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και αφορά τους Συμβασιούχους και Πενταετείς Πυροσβέστες.

* Ο Αρχηγός μίλησε λοιπόν για εξομοίωση των καθηκόντων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης με αυτά των μονίμων συναδέλφων. Ελπίζω μόνο αυτή η εξομοίωση να φέρει και τις ανάλογες εξομοιώσεις στους μισθούς τους... και πάντα μιλάμε προς τα πάνω !!!
Μίλησε επίσης για την "σταδιακή" ενσωμάτωση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης στο μόνιμο προσωπικό και φυσικά με τα απαραίτητα κριτήρια και προϋποθέσεις, που θεωρώ ότι θα είναι αυτά που αναφέρονται στον Ν. 3938/2011 άρθρο 15. 
Τώρα το τι εννοεί με την "σταδιακή" ενσωμάτωση δεν θα ήθελα προς το παρόν να μπω στην διαδικασία περαιτέρω ανάλυσης.
* Το Π.Δ για την μετακίνηση - μετάθεση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης ήταν αναμενόμενο να έρθει κάποια στιγμή και είναι πολύ καλό για όσους εργάζονται μακρυά από τους τόπους κατοικίας τους
Βέβαια για θα πρέπει πρώτα να δούμε και τα κριτήρια αλλά και τις προϋποθέσεις τα οποία θα αναφέρονται στο Π.Δ για να πούμε πόσο "πετυχημένη" μπορεί να είναι μια τέτοια κίνηση.
* Όσον  αφορά τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες οι δηλώσεις είναι προς θετική κατεύθυνση φτάνει ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ !!!

Αναμένουμε λοιπόν την αναδιοργάνωση για τα δούμε και όλα αυτά.

Μπορείτε να διαβάσετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα της ΕΥΠΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777