11 Ιανουαρίου 2014

Το νέο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας (φωτο)

Είναι ένα κτίριο 1.900 τ.μ. και είναι ένα από τα πέντε που έχουν παραδοθεί – σε σύνολο έξι σε όλη την Ελλάδα. Θεωρείται από τα πλέον σύγχρονα στο είδος του. Το σπουδαιότερο όμως είναι, ότι σχεδιάστηκε και χτίστηκε με βάση ακριβείς προδιαγραφές για το σκοπό που προορίζεται και για το ρόλο που οφείλει να επιτελέσει ένα τέτοιου είδους κτίριο.
Ας μην ξεχνάμε ότι το κτίριο εκτός από το ανθρώπινο δυναμικό, έχει να στεγάσει ειδικά αυτοκίνητα, εξοπλισμό, εργαλεία, γερανούς, διασωστικά, χώρο για τις καθημερινές συναλλαγές με τους πολίτες καθώς και σύγχρονα «τεχνολογικά εργαλεία».
Το κτίριο χτίστηκε με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), στο πλαίσιο του Νόμου 3389/2005. Θα παραδοθεί στο ελληνικό δημόσιο μετά από 25 χρόνια. Μέχρι τότε η φροντίδα συντήρησης και καθαρισμού του, θα είναι ευθύνη της κατασκευάστριας εταιρείας. Σημειώνουμε ότι για το προηγούμενο κτίριο που στεγαζόταν η Υπηρεσία, πλήρωνε ενοίκιο 2,500 ευρώ το μήνα.

Το κτίριο είναι εξαιρετικό, έχει πολύ καλή θέα, είναι ευρύχωρο, άνετο, αλλά κυρίως, έχει χώρους μελετημένους και σχεδιασμένους ώστε να λύνουν τα χέρια των εργαζομένων και να μπορούν απερίσπαστοι να ασχοληθούν με το έργο τους που είναι: η ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, του κράτους, του δασικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και άλλων καταστροφών............
Το κτίριο θα αναβαθμίσει το επίπεδο λειτουργίας της υπηρεσίας, καθώς και το επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες. Ως γνωστό, στη δικαιοδοσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας εκτός από το νησί μας, υπάγεται μέρος της Αιτωλοακαρνανίας καθώς και τα νησιά Μεγανήσι, Κάλαμος και Καστός. 
Ιδιαίτερη μέριμνα στο σχεδιασμό του κτιρίου έχει δοθεί στην διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης και του «αξιόμαχου» των Πυροσβεστών – βασικού παράγοντα στην επίτευξη των στόχων τους. Έχει δημιουργηθεί στον προαύλιο χώρο γήπεδο βόλεϊ και τένις, λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο καθώς και πύργος ασκήσεων.............
Το κτίριο της Λευκάδας στεγάζει σε μόνιμη βάση 47 άτομα, τους εθελοντές, καθώς και 5 εποχικούς πυροσβέστες που προσλαμβάνονται το καλοκαίρι. Στους εθελοντές υπάγεται ο σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Λευκάδας. Πολύτιμη βοήθεια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία προσφέρουν ακόμα τα μέλη του συλλόγου κυνηγών....

Αποσπάσμα από το άρθρο - αφιέρωμα στην Υπηρεσία Λευκάδας από τα ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΑ ΝΕΑ 

Σ.Δ: Καταπληκτικό κτίριο. Εύχομαι σύντομα και στο Π.Κ Λαγκαδά αλλά και σε όσες άλλες Υπηρεσίες έχουν προβλήματα κτιριακά και γενικά υποδομών.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777