19 Φεβρουαρίου 2014

Σε "κρίση" το Εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα - Κινδυνεύουμε και με αποβολή από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό !!!! (βίντεο)

Μετά την αποκάλυψη για την απάτη που γινόταν μέσω της Μ.Κ.Ο. «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» μία ακόμη υπόθεση κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος έρχεται στο φως.
Ο λόγος για το σωματείο «Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών - Αναδασωτών» στη Θεσσαλονίκη, τα μέλη του οποίου κατάφεραν μέσω παράνομων δραστηριοτήτων να αποκομίσουν παράνομο όφελος 2,4 εκατ. ευρώ.

Ο εγκέφαλος
Τον βασικότερο ρόλο στην διασπάθιση δημοσίου χρήματος φέρεται να έπαιξε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Σαχινίδης, ενώ εμπλέκονται ακόμη δύο μέλη του σωματείου, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.
Η έρευνα
Στο πλαίσιο της έρευνας και σε συνδυασμό με την σε βάθος διερεύνηση των οικονομικών στοιχείων του Σωματείου οι άντρες της αστυνομίας διαπίστωσαν ότι οι εμπλεκόμενοι, από το 2000 ως και σήμερα, απέσπασαν χρηματικά ποσά από Δήμους της χώρας και ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε το Σωματείο υπερβαίνει το ποσό των 2.500.000 ευρώ, ενώ για την απόσπαση των χρηματικών ποσών, οι εμπλεκόμενοι παρουσίαζαν σε Δημάρχους, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων και ιδιωτικές επιχειρήσεις ψευδή εικόνα σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο και τη δυνατότητα του Σωματείου να ιδρύει εθελοντικούς πυροσβεστικούς σταθμούς, να επιχειρεί σε κατάσβεση πυρκαγιών και να συμμετέχει σε περιστατικά διακομιδής τραυματιών και τη λειτουργική ικανότητα των οχημάτων, πυροσβεστικών και ασθενοφόρων, που η οργάνωση διέθετε στους Δήμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ZOYΓΚΛΑ 
Σ.Δ: και επειδή ο κ. Σαχινίδης δεν σταμάτησε και γι αυτό σας παρουσιάζω ένα ακόμα βίντεο που μιλά για "ψησταριές" και "καθισιό" κ.α στο Π.Σ. !!!
Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το τι συμβένει και στο δικό σας σπίτι κ. Σαχινίδη !!!
*********************************************
Τεράστιο θέμα με διεθνή αντίκτυπο συνιστά ο κίνδυνος να αποβληθεί η χώρα μας από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό. Ηδη η τράπεζα Πειραιώς που είχε συμφωνήσει να βοηθήσει στη διάσωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, αποχωρεί από το εγχείρημα. Τι λέει στο Newsit o Yπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός θεωρεί ότι τα χρέη που εχει δημιουργήσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, οι δικαστικές εμπλοκές πρώην μελών του ΔΣ και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ τους, η εικόνα των απλήρωτων εργαζομένων και βεβαίως τα πολύ μεγάλα χρέη του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, δε συνάδουν με τη διεθνή εικόνα του Ερυθρού Σταυρού. Γι΄αυτό το λόγο έχει ξεκινήσει μια διαδικασία αποβολής απο τη διεθνή οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού, δηλαδή της αφαίρεσης του σήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ NEWSIT

Σ.Δ: Μόνο θλίψη προκαλούν σε όλους όλα αυτά !!!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777