23 Μαΐου 2014

ΤΡΙΚΑΛΑ: Από σήμερα η διασπορά των Δασικών Περιπολικών.

Στην μάχη της προστασίας του φυσικού πλούτου του νομού θα ριχθούν από αύριο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων και συναρμόδιοι φορείς και Υπηρεσίες.

Στόχος η πρόληψη και η προστασία του δασικού πλούτου του νομού Τρικάλων προκειμένου να αποτραπούν καταστροφικά φαινόμενα πυρκαγιών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων από σήμερα Παρασκευή ξεκινούν οι περιπολίες σε ορεινές, δασικές περιοχές του νομού. Τη φετινή χρονιά παρατηρήθηκε λίγη καθυστέρηση η οποία οφειλόταν στις καιρικές συνθήκες συχνές βροχοπτώσεις που ευνόησαν ώστε να μην παρατηρηθεί πρόωρη ξηρασία που θα έθετε σε ετοιμότητα τις αρχές.
Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει συντάξει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων περιπολίες θα αναπτύσσονται στο άλσος του Προφήτη Ηλία στα Τρίκαλα ενώ σε περιφερειακό επίπεδο θα εποπτεύουν 1 όχημα στο ύψος του 4ου χλμ. Πύλης – Άρτας, 1 στο Ορθοβούνι Καλαμπάκας, 1 στην Μύκανη κι 1 στη Νέα Ζωή Καλαμπάκας. Οι περιπολίες θα είναι συχνές και σε καθημερινή βάση έως την λήξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου με τα οχήματα και τους υπαλλήλους να ελέγχουν την ακτίνα δράσης τους.
Οι περιπολίες δεν θα σταματούν εκεί. Ανάλογα με τα στάδια επικινδυνότητας που ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα υπάρχει κάλυψη με μια μηχανή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενός μεικτού κλιμακίου που θα απαρτίζεται από υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και Στρατού, κι ενός αμιγώς στρατιωτικού κλιμακίου. Όταν αυτό απαιτηθεί θα υπάρχει κάλυψη και στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας από το Κλιμάκιο της Οιχαλίας.
Όπως τόνισε μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ» ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Αντώνιος Σπανός οι προετοιμασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί από πλευράς Πυροσβεστικής και των συναρμόδιων Υπηρεσιών, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα για μια επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο χωρίς δυσάρεστα συμβάντα που θα πλήξουν τον δασικό πλούτο του νομού.

ΠΗΓΗ: Η ΕΡΕΥΝΑ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777