16 Ιουλίου 2014

ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πλημμύρισαν υπόγεια, εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα, έπεσαν δέντρα από τη βροχόπτωση. (Βίντεο)

Τα ξημερώματα αστραπές, βροντές και χαλάζι έπεσε στη Θεσσαλονίκη. Οι δρόμοι στην περιοχή του Βαρδάρη και ειδικά στην εκκλησία των Αγίων Πάντων μετατράπηκαν σε ποτάμι.

Τα τηλέφωνα στην Πυροσβεστική δε σταμάτησαν αφού η στάθμη του νερού είχε φτάσει στα μισά των αυτοκινήτων. Δεν ήταν λίγα τα αυτοκίνητα που σταμάτησαν στη μέση του δρόμου, αφού δεν ακινητοποιήθηκαν.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία τουλάχιστον 20 υπόγεια στην περιοχή της οδού Μοναστηρίου έχουν πλημμυρίσει και γίνονται αντλήσεις υδάτων.
Υπήρξαν προβλήματα με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές περιμετρικά του κέντρου της πόλης, ενώ υπήρξαν μικρές καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Ωστόσο, οι αφίξεις των αεροσκαφών γίνονται χωρίς πρόβλημα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η Λεωφόρος Νίκης θύμιζε λίμνη, ενώ πλημμυρισμένοι είναι πολλοί δρόμοι όπως η Νικολάου Γερμανού κα η Εθνικής Αμύνης. Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου υπάρχει μποτιλιάρισμα, καθώς έχουν σημειωθεί διακοπές ηλεκτροδότησης και δε λειτουργούν φωτεινοί σηματοδότες.
Εκτός λειτουργίας τα φανάρια σε Καραολή, Λαγκαδά και Αγ. Δημητρίου.
Σε πολλές περιοχές οι φωτεινοί σηματοδότες δε λειτουργούν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, εκτός λειτουργίας βρίσκονται τα φανάρια στις περιοχές Δενδροποτάμου με Καραολή, αλλά και Λαγκαδά με Αγίου Δημητρίου. Προβλήματα με τους φωτεινές σηματοδότες παρατηρούνται και κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου.
Δέντρο ξεριζώθηκε στην περιοχή της Χαριλάου
Ένα δέντρο ξεριζώθηκε κι έπεσε πριν από λίγα λεπτά στην περιοχή της Χαριλάου λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Κανάρη. Από την πτώση του δέντρου λίγο έλειψε να τραυματιστούν και πεζοί που την ώρα εκείνη διέρχονταν από το σημείο.
Δέντρο έπεσε πάνω σε περίπτερο στη Δωδεκανήσου
Στην οδό Δωδεκανήσου δέντρο έπεσε λόγω της έντονης βροχόπτωσης, πάνω σε περίπτερο και σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο. Τα δύο άτομα που βρίσκονταν μέσα στο περίπτερο δεν τραυματίστηκαν.
ΠΗΓΗ:  NEWS MAKEDONIAS
και ΣΚΑΪ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777