26 Ιουλίου 2014

Σωματείο Α.Μ.Θ: "Πως είναι δυνατόν να ολοκληρώνεται μεταγενέστερος διαγωνισμός και ο προγενέστερος να βρίσκεται στον "πάγο";"

ΚΟΜΟΤΗΝΗ 25/07/2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ : 73 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΤΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ κ. Β.ΚΙΚΙΛΙΑ

ΘΕΜΑ : Απορρόφηση των Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
με την αφορμή της επιστολής μας να σας ευχηθούμε καλή αρχή και κυρίως καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλάβατε καθώς καλείστε να διευθετήσετε πολλά ανοιχτά θέματα στα Σώματα Ασφαλείας.
Κλέβουμε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας ώστε να θίξουμε ένα θέμα που απασχολεί το σύνολο των Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης και τον διαγωνισμό αυτών -καθώς ακόμη είναι σε εξέλιξη- ενώ μεταγενέστερος διαγωνισμός έκλεισε αμεσότατα (διαγωνισμός 725 μονίμων Πυροσβεστών) μόλις στις 25/07/2014, πρωτοφανές για τα δεδομένα της χώρας εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και αν σκεφτεί κανείς ότι υφίστατο και η απαγόρευση από την Τρόικα λόγω οικονομικής κρίσης (?), η λειτουργία των Σχολών ως και το 2015.

Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ:
- Πώς είναι δυνατόν να προκύπτει ένας νέος διαγωνισμός όταν ήδη υπάρχει ένας ακόμη ίδιος που είναι σε εξέλιξη?
- Πως είναι δυνατόν να ολοκληρώνεται ο μεταγενέστερος διαγωνισμός και ο προγενέστερος να βρίσκεται στον "πάγο" ?
- Πώς είναι δυνατόν να απαγορεύεται η λειτουργία των Σχολών ως το 2015 από την Τρόικα λόγω οικονομικής κρίσης και ξαφνικά να άρετε μια τέτοια απόφαση και με τις "ευλογίες " της Τρόικας να ανοίγουν οι Σχολές των Πυροσβεστών με τα όποια λειτουργικά έξοδα, τις μετακινήσεις των εκπαιδευτών και όλα όσα συνεπάγονται για την λειτουργία τους και που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του ελληνικού κράτους για τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των 500 μονίμων Πυροσβεστών?
- Για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκε η απορρόφηση των Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης καθώς :
α) Προβλέπεται βάσει του νόμου 3938/2011..
β) Το κόστος της εκπαίδευσης είναι μηδενικό καθώς αυτή πραγματοποιείται και ολοκληρώνεται στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες...
γ) Και τέλος η πρόσληψη ενός (1) μόνιμου Πυροσβέστη συνεπάγεται ίσο κόστος με την πρόσληψη δυο (2) Πενταετών Πυροσβεστών...

Κατά συνέπεια, και με την απλή ανθρώπινη λογική, προκύπτει ότι κάποιοι υπονομεύουν και αποπροσανατολίζουν το Υπουργείο σας κακοβούλως, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ενδεχομένως προσωπικούς σκοπούς. Από θέση ισχύος επιτυγχάνουν να αφήνουν στο περιθώριο ανθρώπους που εδώ και χρόνια σβήνουν φωτιές και έχουν την ανάλογη εμπειρία στο να αντιμετωπίζουν τα συμβάντα με αυταπάρνηση. Νομίμως όφειλε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη να αποκαταστήσει την αδικία που εδώ και περίπου 2,5 χρόνια υφίσταντο οι Επιλαχόντες Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Παρακαλούμε για την απάντησή σας στα εύλογα ερωτήματά μας και για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις και λεπτομέρειες είμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να γίνει αντιληπτός ο κατά συρροήν εμπαιγμός σε βάρος μας.
Ευχαριστούμε για το χρόνο σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Παπαναστασίου Ιωάννης

Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χριστιφορίδης Χρήστος

Σ.Δ: Και ξαφνικά γίνετε "συνωστισμός" από επιστολές σωματείων προς τον Υπουργό για την αποκατάσταση των επιλαχόντων σε σχέση με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των 725 δοκίμων πυροσβεστών !!!
Άργησαν όμως όλοι 8 μήνες, όπως έγραψα και στην προηγούμενη ανάρτησή μου. Ας το δούμε όμως έστω και έτσι θετικά και ας πούμε "Κάλλιο αργά παρά ποτέ".
Οφείλω να ομολογήσω τέλος, ότι το έγγραφο αυτό είναι πολύ καλογραμμένο.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777