11 Αυγούστου 2014

Δηλώσεις Κικίλια για τις προαγωγές στην Πυροσβεστική.

Νέο σύστημα προαγωγών στη Πυροσβεστική Υπηρεσία από τον Οκτώβρη, προανήγγειλε από την Κρήτη, όπου περιοδεύει, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του, τα Χανιά, ο υπουργός επισκέφθηκε εθιμοτυπικά τον απερχόμενο δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και στη συνέχεια τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων και την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Μανούσο Βολουδάκη.
Στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι «από τον Οκτώβριο και μετά, μαζί με την υπηρεσία εδώ και σε όλη την Ελλάδα θα φτιάξουμε ένα δίκαιο, σύγχρονο σύστημα προαγωγών αλλά και μοριοδότησης και πλαίσιο για ολόκληρη την Πυροσβεστική. Έτσι ώστε να υπάρχει αίσθημα δικαιοσύνης, να ξέρει το προσωπικό ότι δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά, να μοριοδοτούνται και να επιβραβεύονται οι μάχιμες υπηρεσίες και έτσι θα δίνεται κίνητρο σε αυτά τα παιδιά να είναι σε αυτές τις υπηρεσίες. Αν και θέλω να πώ ότι με περίσσια ψυχή και αυταπάρνηση αυτά τα παιδιά δουλεύουν πέρα και πάνω από τα οκτάωρά τους, μακριά από την κακώς εννοούμενη δημοσιοϋπαλλική σχέση. Με συνείδηση και αίσθηση καθήκοντος».
Επίσης, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια 2.600 ελαστικών για οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την αγορά 372 νέων οχημάτων.

Κατά την επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σημείωσε ότι «η αστυνομία προχωρά μπροστά. Εμείς πιστεύουμε ό,τι πιο ευέλικτο, πιο μοντέρνο και πιο σύγχρονο σχήμα, μπορεί να υπάρχει».

ΠΗΓΗ: Crashonline

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777