08 Απριλίου 2015

Ασκηση της Π.Υ Λάρισας για τροχαία ατυχήματα.

Οι πυροσβέστες έβγαλαν τους «τραυματίες» από τις λαμαρίνες.

Μηχανισμοί, ένταση και πυρετός δουλειάς, ειδικές τεχνικές απεγκλωβισμού τραυματιών από τρακαρισμένα αυτοκίνητα, αλλά και θεωρία, ήταν το σκηνικό, διήμερης εκπαίδευσης πυροσβεστών, στη Λάρισα. Μέρος της δράσης, έγινε στην επιχείρηση απόσυρσης - ανακύκλωσης μετάλλων «Αφοί Φλώρου» και η όλη διήμερη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στα «τροχαία ατυχήματα» διοργανώθηκε, από τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ν. Λάρισας.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις της ΔΙ.ΠΥ.Ν. Λάρισας, στα πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης των πυροσβεστικών υπαλλήλων της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας, με εκπαιδευτή – εισηγητή τον αντιπύραρχο Αθανάσιο Χ. Μπαλάφα αξιωματικό της 1ης ΕΜΑΚ του Π.Σ. και καθηγητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Θέμα της η «Οργάνωση Διάσωσης σε τροχαία ατυχήματα», με σκοπό τόσο την εμπέδωση των θεωρητικών αντικειμένων σε τροχαία ατυχήματα όσο και των τεχνικών απεγκλωβισμού στην πράξη.
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι του 1ου Π.Σ. Λάρισας με τα κλιμάκια της δικαιοδοσίας του Π.Κ. Αγιάς και Π.Κ. Φαρσάλων, του 3ου Π.Σ. Λάρισας και υπάλληλοι της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Λάρισας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας ευχαρίστησε την επιχείρηση απόσυρσης - ανακύκλωσης μετάλλων, για την παραχώρηση των εγκαταστάσεών της, καθώς και οχημάτων για την πραγματοποίηση της πρακτικής εκπαίδευσης.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777