12 Μαΐου 2015

Παράταση στην αγωνία για τους 232 επιλαχόντες Πυροσβέστες 5ετούς Υποχρέωσης.

Σε εκκρεμότητα η διαδικασία της τελικής επιλογής.

Από μέρα σε μέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα μετατίθεται η διαδικασία για την επιλογή των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης που θα συνδράμουν στην εφετινή αντιπυρική περίοδο.

Το αποτέλεσμα είναι ουδείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της τελικής επιλογής και έτσι σταματήσει η αγωνία δεκάδων πυροσβεστών που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, αρκετοί εκ των οποίων δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για την παράταση.  
Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πυροσβεστών σημείωναν ότι «είμαστε σε αναμονή και η ενημέρωση που έχουμε και εμείς είναι ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης ανέφερε ότι «η διαδικασία πρόσληψης πενταετούς των 232 επιλαχόντων του Πυροσβεστικού βρίσκεται στο τελικό στάδιο, όπως και των 34 μονίμων πυροσβεστών». Μια κουβέντα που ακούγεται ωστόσο από τα τέλη Απριλίου.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αποδίδουν την καθυστέρηση σε συζητήσεις και διευκρινίσεις μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών του αρχηγείου της Πυροσβεστικής και του υπουργείου.
Τα ίδια στελέχη υπενθυμίζουν ότι θα χρειαστεί ένα διάστημα περίπου δύο μηνών για διασταύρωση στοιχείων και μετά ακολουθεί η προβλεπόμενη εκπαίδευση τους στις Σχολές του ΠΣ. 
Σημειώνουν ότι στόχος είναι να επισπευσθούν οι διαδικασίες και στην κορύφωση της αντιπυρικής περιόδου να είναι σε θέση να συνδράμουν σε περίπτωση δασικών πυρκαγιών.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Σ.Δ: Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω τον κ. Βυθούλκα για τα ρεπορτάζ και τα άρθρα του. Απο την πρώτη στιγμή και αυτόw είναι κοντά στο θέμα των 232 επιλαχόντων Π.Π.Υ που πρόκειται να καλύψουν αντίστοιχο αριθμό θέσεων, αλλά και για την πρόσληψη των 1.500 συμβασιούχων πυροσβεστών.
Για το θέμα των συμβασιούχων πυροσβεστών οι πληροφορίες λένε ότι ο αριθμός που έχει εγκριθεί για πρόσληψη δεν είναι 1.500 αλλά 1.350 άτομα.  
Θα πει κανείς λογικό αφού ΘΑ προσλάβει τους 232 και κάποιες θέσεις, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα πόσες οπότε δεν προτίθεμαι να μπω σε αριθμολογία γιατί δεν θέλω να βάλω σε διαδικασία αγωνίας συναδέλφους, θα είναι από την κατηγορία των συμβασιούχων.
Αυτό όμως ισχύει, δηλ. οι 1.350 θέσεις, ΜΟΝΟ αν προσληφθούν νωρίτερα απο τους συμβασιούχους οι 232 που θα καλύψουν τα κενά, Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης. 
Αν δεν γίνει αυτό συνάδελφοι συμβασιούχοι θα μείνουν χωρίς δουλειά μέχρι να προσληφθούν και όταν προσληφθούν ως Π.Π.Υ.
Ένα θέμα που χρίζει ιδιαίτερης προσοχής.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777