13 Μαΐου 2015

Τι "ενδιαφέρον" είπε ο Υπουργός κ. Πανούσης στην Λάρισα για την Πυροσβεστική.

«Η ήπια αντιμετώπιση ορισμένων γεγονότων δεν αποτελεί υποχώρηση. Να μην εκληφθεί από κανέναν ότι η ήπια αντιμετώπιση σημαίνει αμηχανία. Ο νόμος θα εφαρμοσθεί χωρίς να υπερβούμε το κράτος δικαίου», τόνισε χθες (12 Μαϊου) ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας σε πανθεσσαλική σύσκεψη στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.
Ο κ. Πανούσης, στο πλαίσιο περιοδειών του στη χώρα, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Βασίλη Μαστρογιάννη, βρέθηκε χθες στη Λάρισα, όπου σε συσκέψεις με τις ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε πανθεσσαλικό επίπεδο, παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές του υπουργείου.........

ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ
«Θέλω να αυξήσω τον αριθμό των πυροσβεστών 5ετούς υποχρέωσης από 4.000 που είναι σήμερα στους 5.000 σε όλη την Ελλάδα. Αλλά να ηρεμήσει πρώτα η χώρα….» τόνισε στην «Ε» ο κ. Πανούσης, προσθέτοντας ότι «άμα βγει το φετινό καλοκαίρι, μετά θα υπάρξει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός».

Ο υπουργός, επισκέφθηκε το κτίριο της ΠΥ Λάρισας στην οδό Ιωαννίνων, όπου τον υποδέχτηκαν ο συντονιστής επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος υποστράτηγος Δημοσθ. Αναγνωστάκης και ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας αρχιπύραρχος Νικ. Μιχαλάκης και άλλοι αξιωματικοί.

Στην ομιλία του προς τους αξιωματικούς της Θεσσαλίας της Π. Υ. σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να ρίξουμε πολύ μεγάλο βάρος στην πρόληψη. Έχουμε στη δύναμή μας ένα καναντέρ παραπάνω και δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης. Οι 1.500 εποχικοί έχουν υπογραφεί, οι 232 πενταετούς, το υπέγραψα προ μηνός, χρειάζονται ακόμα κάποιοι έλεγχοι χαρτιών κλπ., επίσης 34 πυροσβέστες μόνιμοι.
Για την πρόληψη θα κυκλοφορήσει ένα «σποτάκι», θα παίζει παντού, σε κανάλια, στα πλοία, στα σχολεία κλπ. Χρειάζεται γενική ενημέρωση του κόσμου. Η αμέλεια είναι η κύρια αιτία των πυρκαγιών… Τα ‘χουμε όλα, μας λείπει η τύχη. Κανείς δεν ξέρει πώς θα λειτουργήσει η βλάστηση λόγω των πολλών βροχών και πώς θα αντιδράσει το σύστημα. Έχουμε κάνει σχεδιασμούς για το μέλλον, αλλά πρέπει να βγάλουμε αυτό το καλοκαίρι.
Πρέπει όμως, εκτός από το καθήκον, να σκέφτεστε και τη ζωή σας. Σώζετε ανθρώπους, αλλά μην παραβλέπετε και τη δική σας ζωή, σας περιμένουν κι άνθρωποι στο σπίτι. Δεν πειράζει να καούν και κάποια στρέμματα παραπάνω. Ελπίζω ότι τελειώνοντας τον Οκτώβριο την αντιπυρική, θα έχουμε τον χρόνο, να αναδιοργανωθούμε σε όλα τα επίπεδα και να φτιάξουμε πιο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό. Ώστε να ξέρουμε την επόμενη πενταετία πώς θα λειτουργήσει το σύστημα και να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή να προλάβουμε θεσμικές και οργανωτικές «τρύπες»».....


Σ.Δ: Από το παραπάνω κρατάω δύο πράγματα 1) Στην Πάτρα μίλησε για 500 επιπλέον επιλαχόντες ενώ την Λάρισα είπε για 1.000 επιπλέον επιλαχόντες.... μακροπρόθεσμα !!! 2) Για τους 232 την προηγούμενη Παρασκευή στην Αθήνα (Κατεχάκη) σε συνάντηση με δημοσιογράφους είπε ότι από βδομάδα θα γίνουν οι κληρώσεις (δηλ αυτή που διανύουμε) ενώ την Λάρισα είπε ότι
"χρειάζονται ακόμα κάποιοι έλεγχοι χαρτιών κλπ." όταν λέει "κ.λ.π" τι μπορεί να εννοεί;

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο, τα υπόλοιπα δικά σας......

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777