14 Μαΐου 2015

Η δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην πόλη του Λαγκαδά στα άμεσα σχέδια της Διοίκησης.

Αντικείμενο της συζήτησης στην οποία επίσης συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αστέριος Κομμάτας και ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λαγκαδά Δημήτρης Λουκοβίτης, ήταν η δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην πόλη του Λαγκαδά.

Πρόκειται για ένα διαχρονικό, κοινό αίτημα τόσο του Δήμου όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο παραμένει επίκαιρο λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών που υπάρχουν για την καταστολή των πυρκαγιών, την προληπτική πυροπροστασία και την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών της ευρύτερης περιοχής.
Το ζήτημα είχε κινηθεί για πρώτη φορά το 2010 με εισήγηση του κ. Καραγιάννη για τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Μπαρέτη, την οποία και ακολούθησε σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Καποδιστριακού Δήμου Λαγκαδά.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει επικαιροποίηση της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για τη λειτουργία μόνιμου πυροσβεστικού σταθμού με αυξημένες αρμοδιότητες στον Δήμο Λαγκαδά.

Παράλληλα κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησης συζητήθηκαν λειτουργικά ζητήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λαγκαδά, αλλά και ο προγραμματισμός ενεργειών αντιπυρικής προστασίας ενόψει της θερινής περιόδου.

ΠΗΓΗ: lagadas.gr

Σ.Δ: Για Πυροσβεστικό Σταθμός - Υπηρεσία στον Λαγκαδά ακούμε από το 2003 και μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα.
Το Π.Κ Λαγκαδά είναι ένα μάχιμο κλιμάκιο αφού καλύπτει μεγάλο κομμάτι της Εγνατίας οδού προς Καβάλα αλλά και της Εθνικής οδού προς Σέρρες, ενώ έχει και μικρή βιομηχανική περιοχή. Καλύπτει επίσης μεγάλη δασική έκταση στο όρος Βερτίσκος και όχι μόνο.
Ο Δήμος Λαγκαδά είναι ο 3ος μεγαλύτερος Δήμος της χώρας και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ το Π.Κ. Λαγκαδά να γίνει Σταθμός, αν όχι Υπηρεσία.
Καλό είναι επίσης ο Δήμαρχος μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να γίνει Σταθμός να κάνει ότι μπορεί ώστε οι συνθήκες διαβίωσης των πυροσβεστών στο κλιμάκιο να γίνουν καλύτερες γιατί στο πολύ μικρό κτίριο μόλις με τα βίας χωρά η βάρδια !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777