22 Μαΐου 2015

Στα οχυρά Μπιζανίου το πρώτο πυροφυλάκιο. ΜΠΡΑΒΟ στον Διοικητή και τους Πυροσβέστες του !!!

Είναι πλέον το πρώτο πυροφυλάκιο που θα λειτουργήσει αυτό το καλοκαίρι, συμβάλλοντας στην πρόληψη από τις πυρκαγιές και στον άμεσο κι έγκαιρο εντοπισμό φωτιάς.
Το πυροφυλάκιο κατασκευάστηκε στα οχυρά Μπιζανίου, σε ένα ύψωμα που δίνει τη δυνατότητα ελέγχου σε μία τεράστια έκτασης στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και πέριξ.
Το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και την Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Ιωαννίνων.
Ιδιαίτερη αξία ότι έγινε με εθελοντική προσφορά. Τα υλικά για την κατασκευή δόθηκαν από την Πολιτική Προστασία, με τις οδηγίες του Δημήτρη Μαυρογιώργου και στη συνέχεια άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, ακόμη και ο διοικητής Γιώργος Χαβέλας, εργάστηκαν εθελοντικά, σε χρόνο εκτός υπηρεσίας προκειμένου να ολοκληρώσουν την κατασκευή του.
Το πρώτο πυροφυλάκιο λοιπόν είναι γεγονός και θα λειτουργήσει πιλοτικά ενώ συνάμα εξετάζονται τα περιθώρια για την κατασκευή κι άλλων σε καίρια σημεία του Νομού Ιωαννίνων.
Πρόκειται αναμφίβολα για μία σημαντική πρωτοβουλία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων που με την αρωγή της Πολιτικής Προστασία πήρε σάρκα και οστά κι αυτό το καλοκαίρι θα συμβάλλει στην προστασία της περιοχής από τις πυρκαγιές.

ΠΗΓΗ:  Εpiruspost

Σ.Δ: Όταν ο Ηγήτορας δίνει το καλό παράδειγμα, ποιος "στρατιώτης" του δεν θα τον ακολουθήσει; 
ΜΠΡΑΒΟ στον Διοικητή Ιωαννίνων αλλά και σε όσους βοηθούν σε αυτό το εγχείρημα που απ ότι μαθαίνω ο εξοπλισμός του θα είναι πολύ καλός. Μένει να το δούμε ολοκληρωμένο !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777