08 Μαΐου 2015

Εξι τραυματίες σε φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. (βίντεο)

Εξι εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, πέντε εκ των οποίων σοβαρά, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στα διυλιστήρια Ασπροπύργου κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε δεξαμενή. Η πυρκαγιά έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο, ενώ η Πυροσβεστική, παρότι έσπευσε με αρκετά οχήματα στο χώρο, δεν επενέβη, αφού την κατάσβεση ανέλαβε το τμήμα πυρασφάλειας των διυλιστηρίων.
Συγκεκριμένα, στο Θριάσιο Νοσοκομείο νοσηλεύονται τρεις εργαζόμενοι: ο πρώτος, 31 ετών με εγκαύματα στο 70% του σώματός του διασωληνωμένος, ο δεύτερος, 43 ετών, με εισπνευστικό έγκαυμα, διασωληνωμένος, ενώ διασωληνώθηκε και ο τρίτος, 29 ετών, με εγκαύματα στα χέρια, ωστόσο, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.
Στο Νοσοκομείο «Αττικό» διακομίστηκαν τρεις τραυματίες, ηλικίας κάτω από 35 ετών, σε σοβαρή κατάσταση. Ενας φέρει εγκαύματα 70% και αναπνευστική ανεπάρκεια.
Αρχικά, είχε αποφασισθεί να διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», μεταφέρεται όμως διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ο δεύτερος, με εγκαύματα β' βαθμού και αναπνευστική ανεπάρκεια, μεταφέρεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εγκαυμάτων στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και ο τρίτος, επίσης διασωληνωμένος, με εγκαύματα μεσαίου βαθμού, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Αττικό».
Το ατύχημα σημειώθηκε στις 8.20 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» (ρεπορτάζ: Χρήστος Κολώνας) το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο ήταν κλειστό καθώς πραγματοποιούνταν εργασίες στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής συντήρησης, με αποτέλεσμα στον χώρο εκείνη τη στιγμή να υπάρχει πολύ περιορισμένος αρχηγός εργαζομένων των ΕΛΠΕ καθώς και εξωτερικό συνεργείο.
Τη στιγμή που γίνονταν εργασίες στη μονάδα παραγωγής «Καταλυτικής Αναμόρφωσης», σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε καύσιμη ύλη με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και μετά από 10 λεπτά να σημειωθεί έκρηξη.
Η καθυστέρηση στη εκδήλωση της έκρηξης κρίνεται ως ευτυχές γεγονός καθώς, αν είχε σημειωθεί αμέσως μετά την φωτιά οι συνέπειες ίσως ήταν πολύ χειρότερες.
Σχετικά με την προέλευση των τραυματιών, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους έξι τραυματίες οι τέσσερις είναι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ και οι δύο σε εργολαβικές εταιρείες.
Οι εργαζόμενοι του διυλιστηρίου έχουν μεταφερθεί πλέον σε ασφαλή σημεία, οι εργασίες συντήρησης έχουν σταματήσει, ενώ η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από την πυροσβεστική των ΕΠΕ, χωρίς την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία ωστόσο είχε σπεύσει στο σημείο από νωρίς με επτά οχήματα.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777