17 Ιουλίου 2015

Μεγάλη Πυρκαγιά στη Λακωνία, εκκενώθηκαν χωριά και μία κατασκήνωση. (βίντεο)

- Εκκενώθηκαν τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση που κινδύνεψε
- Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς
- Η πυρκαγιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στην περιοχή
- "Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη" δήλωσε ο δήμαρχος Μονεμβασιάς
- "Eίναι νωρίς για να μιλήσουμε για έλεγχο της κατάστασης" τόνισε στο NewsIt ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 03:45 τα ξημερώματα, από άγνωστη αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στο Φαρακλό Λακωνίας, στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη
Βοιών. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις καίγοντας δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, ενώ ζημιές έχει προκαλέσει και σε σπίτια.

Οι άνεμοι αγγίζουν τα 8 μποφόρ και η φωτιά βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από την πόλη της Νεάπολης και το νεκροταφείο της πόλης, όπου αρχίζουν και τα πρώτα σπίτια. Η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη, όπως μαρτυρούν και οι επόμενες φωτογραφίες είναι αποπνικτική
Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από νωρίς με 35 οχήματα και ογδόντα περίπου πυροσβέστες δίνει πραγματική μάχη με τις φλόγες, για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού κάνουν και δύο αεροσκάφη καναντέρ.
Το έργο της κατάσβεσης, συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας. Το έργο των πυροσβεστών είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί πέραν του δύσβατου σημείου που καίει η φωτιά, πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι.
Ο δήμαρχος Moνεμβασιάς πρόσθεσε ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι και βρίσκονται σε ασφαλές σημείο τα παιδιά, ενώ ανέφερε πως η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιά σε σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό.
Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε στο NewsIt: "Κάνουμε το καλύτερο δυνατό, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε για έλεγχο της κατάστασης. Δεν κινδυνεύουν πολίτες"
ΠΗΓΗ: NEWSIT
Οι φωτογραφίες αυτές είναι απο το http://www.tharrosnews.gr

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777