10 Αυγούστου 2015

Στο «περίμενε» επιλαχόντες 5ετούς θητείας στην Πυροσβεστική εν μέσω αντιπυρικής περιόδου!

Οδύσσεια δίχως τέλος μοιάζουν να βιώνουν 232 επιλαχόντες για πενταετή θητεία στο Πυροσβεστικό Σώμα της χώρας μας, οι οποίοι κατέθεσαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ένταξη τους, η οποία προχωρά με ρυθμούς χελώνας, παρόλο που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί ενώ διανύουμε μία ακόμα αντιπυρική περίοδο.

Τα 232 κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα σε επίπεδο πυροσβεστών 5ετούς θητείας δημιουργήθηκαν μετά την μονιμοποίηση ορισμένων πυροσβεστών, αλλά και την διαπίστωση ότι το 2013 πολλοί ενδιαφερόμενοι είχαν καταθέσει πλαστά πτυχία. Οι 232 επιλαχόντες κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχουν περάσει από τη διαδικασία αξιολόγησης, αθλήματα και υγειονομικά τεστ και να έχουν τοποθετηθεί σε μάχιμες θέσεις. Όμως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα προκαλώντας ερωτηματικά.

Επί υπουργίας Βασίλη Κικίλια είχαν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, κάτι που κληρονόμησε μετεκλογικά η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Γιάννη Πανούση.
Μετά από αίτημα που υποβλήθηκε στον αρμόδιο υπουργό τον περασμένο Φεβρουάριο, συγκλήθηκε στις 30/3 επιτροπή για την πρόσληψη των επιλαχόντων, που θα είχε ως καθήκον τόσο την αξιολόγηση των επιλαχόντων, όσο και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Ενώ όλα έδειχναν πως τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν το δρόμο τους, η διαδικασία έδειχνε για άγνωστους λόγους να επιβραδύνεται σε ανησυχητικό βαθμό. Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει υπάρξει συγκεκριμένη ενημέρωση, την ώρα που ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας προσπαθεί να φτάσει στην περαίωση της διαδικασίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, «το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με την πολιτική ηγεσία που έχει επιδείξει την πρόθεση να διεκπεραιώσει το ζήτημα», ενώ η ίδια πηγή αφήνει υπόνοιες για χειρισμούς μέσα από το ΠΣ που δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης των επιλαχόντων στο σώμα, παρόλο που υπάρχουν ανάγκες εξαιτίας της αντιπυρικής περιόδου.

Λευτέρης Ζαβλιάρης

ΠΗΓΗ: ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Σ.Δ: Ευχαριστώ τον συνάδελφο για την αποστολή του άρθρου το οποίο είναι πολύ καλό και στοχευμένο.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777