09 Αυγούστου 2015

Υπό έλεγχο η φωτιά στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Μετά την ολονύχτια «μάχη» της Πυροσβεστικής, ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί προληπτικές ρίψεις νερού υπό τον φόβο αναζωπύρωσης, ενώ στην περιοχή παραμένουν και επίγειες δυνάμεις της Υπηρεσίας.

Σε δηλώσεις του ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Αθανάσιος Σερεντέλος είπε με νόημα ότι ήταν παράξενος ο τρόπος με τον οποίο ξέσπασε η φωτιά.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως σίγουρα στην Πάρνηθα υπάρχουν καταπατημένες εκτάσεις, ωστόσο ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν οικοπεδοποιήθηκε κάποια καμένη έκταση μετά τη φωτιά του 2013. Τόνισε πάντως ότι είχε δει περιφράξεις μέσα στο δάσος, πριν ξεσπάσει τότε η φωτιά.
Η πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου, ήταν επικίνδυνη, καθώς νωρίτερα απείλησε σπίτια, που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στη δασική περιοχή που τυλίχτηκε στις φλόγες.
Στην περιοχή έσπευσαν 25 οχήματα της Πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες, ενώ επιχειρούσαν και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σύντομα όμως, και καθώς τα μέτωπα της φωτιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας ήταν δύο -στις περιοχές Πηγή και Μοναστήρι- οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και αριθμούσαν 90 πυροσβέστες με 30 οχήματα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά και περίοικοι, που, κατά πληροφορίες, συμμετείχαν με όποιον τρόπο μπορούσαν στην κατάσβεση της φωτιάς, προσπαθούσαν να την περιορίσουν σε συγκεκριμένα όρια.
Η φωτιά είχε ξεσπάσει σε πεύκα, στο τέρμα της οδού Ιωάννη Μίχα. Στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Πληροφορίες ανέφεραν πως οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση 150 μέτρων από ορισμένα εξ αυτών.
Στην περιοχή, ακόμη, υπάρχουν δύο μοναστήρια. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν τεθεί σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εκκένωσής τους.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777