25 Σεπτεμβρίου 2015

Η εγκατάλειψη (;) ενός Πυροσβέστη: "Κάποτε ήμουν πυροσβέστης, πριν το ατύχημά μου... Τώρα;"

"Κάποτε ήμουν πυροσβέστης, πριν το ατύχημά μου... Τώρα;"  
Αυτό αναρωτιέται καθημερινά ο συνάδελφος Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης Λυκούργος Πολίτης ο οποίος λόγω εργατικού ατυχήματος πριν από δύο χρόνια κρίθηκε από την υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ Μυτιλήνης ως "ανίκανος για εργασίας" με ποσοστό αναπηρίας 90% εξαιτίας του τροχαίου και 50% αναπηρία για ψυχολογικούς λόγους. 
Ο  Λυκούργος πήρε τον μέγιστο αριθμό αναρρωτικής άδειας από το ΙΚΑ δηλ. 720 μέρες και ανέμενε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Σώματος να πράξουν τα δέοντα δηλ. θεωρητικά ή  να τοποθετηθεί σε διοικητική θέση   ή να είναι σε μόνιμη διαθεσιμότητα μέχρι να του χορηγηθεί σύνταξη. 
Για να διευθετηθεί όμως οριστικά το θέμα του συναδέλφου αρμόδιος να δώσει λύση είναι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.  
Για κακή του τύχη όμως ήρθαν εκλογές και όλα "πάγωσαν" και μιας και ακόμα δεν έχει ορισθεί ο νέος Γ.Γ.Π.Π.  ο συνάδελφος  μένει κυριολεκτικά ξεκρέμαστος αφού πλέον η αναρρωτική άδεια του έχει λήξη και θεωρείτε από την Υπηρεσία "αδικαιολογήτως απών" πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα του καταβάλλεται ο μισθός και τα έξοδα για τα φάρμακά του, 200 ευρώ τον μήνα,  αλλά και για την καθημερινότητά του να είναι γι αυτόν δυσβάσταχτα.
ΕΚΛΥΣΗ ΠΡΟΣ
1. Τον νέο Υπουργό Δημόσιας Τάξης να δώσει αυτός λύση άμεσα  !!! 
2. Τον συνδικαλιστικό φορέα των Π.Π.Υ να επιληφθεί του θέματος. Δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ αν ο συνάδελφος είναι μέλος τους ή όχι !!!
Είναι επίσης ΑΠΑΙΤΗΣΗ των συναδέλφων, συμβασιούχων, Π.Π.Υ ακόμα και μονίμων να βοηθήσει άμεσα το Ταμείο Αλληλοβοήθειας που υπάρχει απο την ποσπυδ, μιας και ο συνάδελφος ήταν παλιός συμβασιούχος. (Ο Λυκούργος με ενημέρωσε ότι το έχει κάνει ήδη. Εύχομαι να συνεχίσει.)
Εμείς όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει να βοηθήσουμε το αδελφό μας !!! 
Όπως θα δείτε και στα δημοσιεύματα παρακάτω υπάρχει ένας λογαρισμός τράπεζας - GR 0401104150000041564430951 - στην Εθνική, ας βοηθήσει ο καθένας όπως μπορεί και το κυριότερο όπως οι συνάδελφοι του Π.Π.Υ, Συμβασιούχοι και Μόνιμοι στην Μυτιλήνη είναι κοντά του να είμαστε και 'μείς οι υπόλοιποι για να μην νιώσει ποτέ μόνος !!! 
Το Πυροσβεστικό Σώμα θέλουμε να λέμε ότι είναι μια οικογένεια, ας το αποδείξουμε μια ακόμη φορά !!!
Λυκούργο μην απελπίζεσε.... Ήσουν, είσαι και θα είσαι Πυροσβέστης γιατί ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ, ΠΑΝΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ !!!

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777