30 Σεπτεμβρίου 2015

Πότε θα καλυφθούν οι κενές θέσεις των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης; (και ένα σχόλιο)

Στα μηνύματα του bloko.gr στο facebook, λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα- ερώτημα.

"Τι συμβαίνει με την διαδικασία κάλυψης των κενών 232 Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης; Οι εκλογές τελείωσαν και η διαδικασία που είχε διακοπή προσωρινά ακόμα δεν ενεργοποιήθηκε. Γιατί;
Το Αρχηγείο άρχισε πάλι τα δικά του, ότι και καλά περιμένουν οριστεί νέος Γ.Γ.Π.Π., κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση στην φάση που βρίσκεται η διαδικασία. Αναρωτιόμαστε, το κράτος δεν έχει συνέχεια; 
Η εντολή είχε δοθεί κ τώρα θα έπρεπε το ΑΠΣ να τρέχει τις δ/γες. Γιατί δεν το κάνει; Γιατί τέτοια κοροϊδία;
Μπορείτε να το δείτε;"

Επικοινωνήσαμε με πηγές στο υπουργείο και στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής, απ' όπου λάβαμε την εξής άπάντηση: "Η διαδικασία προχωρά κανονικά. Το υπουργείο Διοικητικής ανασυγκρότησης προβλέπει ως προϋπόθεση πρόσληψης, την εξέταση γνησιότητας των πιστοποιητικών. Σε ότι αφορά στους περίπου 80 εξ εποχικών, υπάρχει αναμονή για περίπου 40 άτομα της προσκόμισης απολυτηρίων ή άλλων διπλωμάτων, αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι τα σχολεία ήταν κλειστά, υπάρχει μια σχετική αργοπορία. Για τους περίπου 140 εξ ιδιωτών, οι φάκελοι σχεδόν έχουν κλείσει και μένει ο διαγωνισμός στα αγωνίσματα".
Όπως διαβεβαιώνεται, η όλη διαδικασία θα κλείσει το αργότερο την πρώτη εβδομάδα Οκτωβρίου, ενώ προσθέτουν, ότι είναι παγιωμένες οι 4.000 θέσεις και η δαπάνη υπάρχει.

ΠΗΓΗ: BLOKO.GR

Σ.Δ: Από την απάντηση που δόθηκε στους δημοσιογράφους από πηγές του Υπουργείο και του Αρχηγείο προκύπτουν πολλές ενστάσεις και ερωτήματα.

1. Εμείς έχουμε ενημερωθεί (Αρχηγείο και Υπουργείο) ότι οι έλεγχοι των δικαιολογητικών των 82 συμβασιούχων έχουν τελειώσει με το που άνοιξαν τα σχολεία.
2. Για τους 150 εξ ιδιωτών, οι 49 δεν έχουν καμία εκκρεμότητα διότι και έχουν ελεγχθεί όπως και οι 82 συμβασιούχοι.
3. Αύριο έχουμε 1 Οκτωβρίου και ακόμα δεν έχουν βγει Δ/γες για παράδοση καρτελών υγειονομικών, για ψυχοτεχνικά και για αθλήματα και βέβαια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα "εκκρεμούν" και 40 έλεγχοι ακόμα !  

Πως λοιπόν κάτι που δεν έγινε σε διάστημα 6 μηνών θα το καταφέρουν σε μια βδομάδα ;
4. Ο απερχόμενος Υπουργός κ. Πανούσης μας διαβεβαίωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι έχει υπογράψει για όλες τις διαδικασίες. Πως λοιπόν εμπλέκετε ο Γενικός Γραμματέας αφού και ο προηγούμενος είχε δώσει παρόμοια εντολή;  

Το Κράτος δεν έχει συνέχεια; Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την ίδια Κυβέρνηση !

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777