13 Οκτωβρίου 2015

"Φτωχή" αναφορά του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για θέματα Πυροσβεστικής στην σημερινή συνέντευξη τύπου !!! (βίντεο)

Δυστυχώς μικρή η αναφορά σε θέματα που Πυροσβεστικού Σώματος στην συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα ο  Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Τόσκας.  
Παραθέτω τις σχετικές αναφορές στο Π.Σ.

"1. ......... Στις προγραμματικές δηλώσεις, λοιπόν, πριν λίγες μέρες στη Βουλή, έθιξα ορισμένα θέματα, όπως το θέμα της αναδιοργάνωσης, το θέμα της αλλαγής κάποιου νομοθετικού πλαισίου όπως είναι ο 4249 του 2014 που αφορά τις δομές και της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος,.....
2. Σε ό,τι αφορά το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο θα πρέπει να γίνει αποδοτικότερο γιατί, ξέρετε κάτι, πριν λίγα χρόνια την Πυροσβεστική την θυμόμαστε μόνο το καλοκαίρι για τις πυρκαγιές. Η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών μας επέβαλε λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος 365 μέρες, γιατί τα κλιματολογικά δεδομένα έχουν αλλάξει, οι καταστροφές είναι πλέον τεράστιες και το χειμώνα και άρα πρέπει να μπούμε σε άλλες δομές, άλλες λειτουργίες διαφορετικές.....
3. Λοιπόν, σε ό,τι αφορά το που το πάμε για την Αστυνομία, το που το πάμε για το Πυροσβεστικό Σώμα, το που το πάμε για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, δεν το πάμε στο να δημιουργήσουμε, στο να καθιερώσουμε ένα police state , ένα κράτος αστυνομικό , γιατί κάτι τέτοιο δεν αρμόζει στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, δεν αρμόζει και στο Σύνταγμα μας και στους Νόμους μας. Πάμε να καθιερώσουμε, να βελτιώσουμε, γιατί υπάρχει ικανότατη Αστυνομία, ικανότατο Πυροσβεστικό Σώμα και λοιπές λειτουργίες, αλλά θέλουμε να βελτιώσουμε αυτές τις λειτουργίες.
4.  Δημοσιογράφος: Δεν θα υπάρχουν τμήματα με έξι αστυνομικούς. Η συγχώνευση τμημάτων έχει ξαναγίνει…
Υπουργός: Ναι, ναι ξέρετε όλοι από τί πιέσεις ανοίγουν και κλείνουν τα διάφορα τμήματα, έχουμε ευθύνη όλοι μας σε αυτά τα θέματα, έχω ευθύνη εγώ σαν μέλος του Κοινοβουλίου να πείσω τους συναδέλφους μου ασχέτως Κομμάτων ότι δεν πρέπει να πιέζουν και κάποιοι που πήραν τηλέφωνο για κάποιες περιπτώσεις, πήραν την ανάλογη απάντηση, και έχουμε υποχρέωση όχι με λογιστική αντίληψη όπως σας είπα πριν γιατί υπάρχουν και ιδιαιτερότητες, έτσι; Υπάρχει και ο Αϊστράτης, υπάρχει και η Λέρος, τί θα πει δηλαδή; Ενοποιείς την Λέρο με την Κω, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα αυτά, έτσι; Υπάρχουν γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, υπάρχουν άλλες ιδιαιτερότητες, υπάρχουν ιστορικοί τόποι. Ή καταργώ το Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης γιατί το ενοποιώ ξέρω ‘γω με του Συντάγματος; Υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Αλλά υπάρχουν το ξέρετε όλοι και δυνατότητες συγχώνευσης που μπορεί να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Σ’ αυτό καλώ όλους σας να συμβάλλετε γιατί η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να γίνει ούτε μόνο από μένα συν τους Γενικούς Γραμματείς συν την Ηγεσία της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Εάν δεν υπάρξει προσπάθεια συλλογική, συγγνώμη δεν πετυχαίνουν αυτά, αυτές προσπάθειες, έτσι; Ξεκάθαρα πράγματα.
4.  Δημοσιογράφος: Θέλω να σας ρωτήσω το εξής. Από την προεκλογική περίοδο έχει ορφανέψει η θέση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Τελειώνει η αντιπυρική περίοδος….
Υπουργός: Θα καλυφθεί εντός της εβδομάδος.
Δημοσιογράφος: Αφού το ξέρετε θέλετε να το μοιραστείτε μαζί μας και να μας δώσετε κάποια στοιχεία;
Υπουργός: Εσείς θέλετε να μοιραστείτε μαζί μου τα μυστικά της εφημερίδας σας;..."
 
Μπορείτε να δείτε όμως όλη την συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777