08 Νοεμβρίου 2015

Εντυπωσιακή επίδειξη της 3ης ΕΜΑΚ και εκπαίδευση των εθελοντών στο Ηράκλειο. (φωτο)

Εντυπωσιακή επίδειξη των δυνατοτήτων του και της επιχειρησιακής του ετοιμότητας πραγματοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα και η 3η ΕΜΑΚ Κρήτης, στο πλαίσιο του διήμερου σεμιναρίου που οργάνωσε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Οι εθελοντικές ομάδες που συμμετείχαν στο σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, αλλά πάνω απ' όλα να εκπαιδευτούν πάνω σε αντικείμενα που θα κληθούν να βοηθήσουν σε περίπτωση ανάγκης, όπως φυσικές καταστροφές αλλά και τροχαία ατυχήματα.
Το Σάββατο, στις εγκαταστάσεις της ΕΜΑΚ στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρείχε στους εθελοντές πολύτιμες συμβουλές για τον τρόπο δράσεις τους σε περίπτωση ανάγκης, ενώ πραγματοποιήθηκε πρακτική εξάσκηση.
Τα σενάρια προέβλεπαν την αντιμετώπιση αστικών και δασικών πυρκαγιών, απεγκλωβισμό ατόμων από αυτοκίνητο έπειτα από τροχαίο ατύχημα, αλλά και τεχνικές καταρρίχησης, από τον πύργο εκπαίδευσης των πυροσβεστών.
Την Παρασκευή (6/11) στην δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από πυροσβέστες και ειδικούς με θέματα:
1) Αστικές πυρκαγιές
2) Διάσωση σε αστικό περιβάλλον
3) Ψυχολογικές επιπτώσεις μετά από καταστροφές
4) Πρόβλεψη καιρικών φαινομένων
Στο διήμερο αυτό σεμινάριο, πήραν μέρος οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου, οι περισσότερες εθελοντικές ομάδες της πόλης, μεταξύ αυτών ο Ερυθρός Σταυρός, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: ekriti

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777