10 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη του Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, επισκέφθηκε χθες Κυριακή 08 Νοεμβρίου 2015, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Παπαγεωργίου.
Αρχικά μετέβη στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, όπου συναντήθηκε με τον Επιχειρησιακό Συντονιστή Βορείου Ελλάδος, Υποστράτηγο ΠΣ Δημοσθένη Αναγνωστάκη, τον Περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχο Σεραφείμ Αθανασίου, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, Αντιπύραρχο Γεώργιο Ρούτσια και το προσωπικό της Υπηρεσίας.
Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης και ευρύτερα της Περιφέρειας Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια, παρακολούθησε άσκηση Πολιτικής Προστασίας (σενάριο σεισμού υψηλής κλίμακας), που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και πραγματοποιήθηκε στο πρώην στρατόπεδο Ρωμανέλη, στο Δρέπανο Κοζάνης, με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.
Σκοπός της άσκησης ήταν η ανάδειξη του υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συνεργασίας των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ την άσκηση παρακολούθησε και πλήθος κόσμου, που είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σε θέματα προστασίας από σεισμούς.
Ο Γενικός Γραμματέας μετά το πέρας της άσκησης συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία τους, καθώς και όσους συνέβαλλαν στη διεξαγωγή της, δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνεργασία και το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο όλων των εμπλεκομένων.

Διαβάστε περισσότερα στο fireservice

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777