26 Νοεμβρίου 2015

«Σεισμός» στο Νοσοκομείο Σύρου – Δείτε την άσκηση ετοιμότητας! (βίντεο)

"Ισχυρός σεισμός" πλήττει την Σύρο. 
Στο Νοσοκομείο Σύρου σημαίνει συναγερμός. Προσωπικό και νοσηλευόμενοι, δεν χάνουν την ψυχραιμία τους. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, αρχίζει η διαδικασία εκκένωσης. Χωρίζονται σε ομάδες και κατεβαίνουν τμηματικά στο προαύλιο του Νοσοκομείου, όπως ορίζει το σχέδιο εκκένωσης κτηρίου σε περίπτωση σεισμού. Κάποιοι απουσιάζουν καθώς παραμένουν εγκλωβισμένοι στο κτήριο ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται κοντά στους νοσηλευόμενους που δεν μπορούν να μετακινηθούν.
Η Αστυνομία που έχει ήδη καταφθάσει τοποθετεί κορδέλες σήμανσης και δεν επιτρέπει την προσέλευση στο Νοσοκομείο. Στο μεταξύ έχουν στηθεί σκηνές στο προαύλιο και μεταφέρονται οι εγκλωβισμένοι.

Οχήματα της Πυροσβεστικής έφτασαν στον χώρο και αρχικά πραγματοποίησαν έλεγχο και στην συνέχεια, διάσωση εγκλωβισμένων τραυματιών.
Στη συνέχεια τους μετέφεραν στις ειδικές τέντες που είχε στήσει για τις πρώτες βοήθειες.
Σύμφωνα με τα επιχειρησιακά σχέδια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ) όλα πήγαν καλά.

Αυτό ήταν το εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, σενάριο της άσκησης για την εκκένωση του κτιρίου σε περίπτωση σεισμού που πραγματοποίησε το Εθνικό κέντρο επιχειρήσεων Υγείας.
Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο της εφαρμογής των επιχειρησιακών Σχεδίων του ΕΚΕΠΥ «ΝΗΣΩ» ενώ συμμετείχαν συνεργεία του , της ΕΚΑΒ, Πυροσβεστικής, Νοσηλευτικό προσωπικό, Ιατροί αλλά και εθελοντές.
Τον συντονισμό της επιχείρησης είχαν οι: διοικητής ΕΚΕΠΥ κ. Νίκου Παπαευσταθίου, ιατρός Δημόσιας Υγείας του ΕΚΕΠΥ, Δ/ντή ΕΣΥ, Υπεύθυνου Διενέργειας των Ασκήσεων Νίκος Μίχος, καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Αξίζει να σημειωθεί οτι η Πυροσβεστική υπηρεσία δεν γνώριζε καν το σενάριο.

ΠΗΓΗ: cyclades24.gr

Χρήσιμα τηλέφωνα

1. Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 210 3359 002-3
2. Πυροσβεστικό Σώμα 199
3. Αστυνομία 100
4. ΕΚΑΒ 166
5. ΔΕΗ 10500
6. ΕΥΔΑΠ 1022
7. Κέντρο Δηλητηριάσεων 210 7793777